İnsan Onuruna Yaraşır Bir Ücret İçin Çalışıyoruz

İnsan Onuruna Yaraşır Bir Ücret İçin Çalışıyoruz

İnsan Onuruna Yaraşır Bir Ücret İçin Çalışıyoruz

 Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube’nin işyeri temsilcileri, Ankara 2 ve 3 No’lu şubelerin divan toplantılarına katılan Ramazan Çakırcı, son dönemde yapılan operasyonların asıl hedefinin, Türkiye’yi daha fazla güçlenmeden boğmak olduğunu ifade ederek, “Milli iradeyi önemseyen ve vesayetle mücadeleyi önceleyenlerin küresel operasyon karşısında emek ve ekmek adına, kazanımların korunması ve geliştirilmesi için safları daha da sıklaştırmaları gerekir” şeklinde konuştu.

 


 

Safları Sıklaştırmalıyız

 

Emperyalist güçlerin, büyüyen ve sorunlarını bir bir çözen Türkiye’den rahatsız olduğunu kaydeden Çakırcı, şunları söyledi:

 

“İslam dünyasının umudu olan ve sömürgeci dünya düzenine karşı çıkan, itiraz eden bir Türkiye’yi daha fazla güçlenmeden boğmak istemektedirler. Gezi olaylarında olsun, 17 Aralık operasyonunda olsun, hedef sadece Türkiye’deki hükümet değildi. Bu operasyonlarda ülkemizin ve İslam dünyasının geleceğin hedef alınmıştır. Hedef, sesini yükselten bu ülkenin çocuklarına had bildirmeye kalkışmaktır. Bunun için bu kaleyi tahkim etmemiz, saflarımızı daha çok sıklaştırmamız gerekir.”


 

Eğitim Çalışanlarının Mali Durumunda İyileştirme Yapılması İçin Çalışıyoruz

 

Ramazan Çakırcı, toplu sözleşme masasında  az alan ile çok alan arasındaki makası daralttıklarını dile getirerek, son toplu sözleşmede en çok sevinenlerin emekliler ve 4/C’liler olduğunu kaydetti.

 

Öğretmenlerin de ek ödeme mağduriyetini gidererek büyük kazanımlar sağladıklarını ifade eden Çakırcı, insan onuruna yaraşır, hayat standartlarını yükselten bir ücret istediklerini vurgulayarak, “Eğitim çalışanlarının mali durumunda iyileştirme yapılması için çalışıyoruz” diye konuştu.



 

Düzenlemelerini Zamanında, Açık, Şeffaf, Kariyer ve Liyakatin Esas Alınarak Yapmasını İstiyoruz

 

“Reel ücret artışı konusunda mağdur konumdaki akademik personele ilave zam yapılmasını istiyoruz” diyen Çakırcı, taleplerini şöyle sıraladı:

 

“Kariyer basamakları önündeki bariyerlerin kaldırılmasını, 4/C’li personelin kadroya geçirilmesini, üzerinde uzlaştığımız 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesini, disiplin cezalarının affedilmesini, emekli ikramiyesindeki 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılmasını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm düzenlemelerini zamanında, açık, şeffaf, kariyer ve liyakati esas alarak yapmasını, ek ders ücretlerindeki dengesizliğin giderilmesini istiyoruz.”


 

Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kır, 2 No’lu Şube Başkanı Cemil Erkan ve 3 No’lu Şube Başkanı Hülya Korkmaz’ın da birer konuşma yaparak, sendikal faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdiği toplantılarda, üyelerin, eğitimin ve çalışanların sorunlarına ilişkin sorularını da cevaplandırdı. 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.