İSMAİL KONCUK: "657 DEĞİŞTİRİLEMEZ"

İSMAİL KONCUK: "657 DEĞİŞTİRİLEMEZ"

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Deniyor ki, 'devlet memurlarının iş güvencesi var'. Kim söylüyorsa yalan söylüyor. Devlet memurlarının sadece yargı hakkı, dava açma hakkı vardır. Bu da kanunlardan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerden kaynaklanan doğal hakkıdır."

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, özel istihdam büroları kanalıyla kiralık işçi çalıştırılmasına yönelik çalışmanın yanlış olduğunu belirterek, "Maalesef alın teri kavramı Türkiye'de kıymeti harbiyesi olmayan bir kavram haline gelmiştir" dedi.

İl ziyaretleri kapsamında Ordu'ya gelen Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ordu Temsilciliği'nde bir basın toplantısı düzenledi. Koncuk, gerek taşeron, gerekse uygulamaya konulmasına çalışılan 'kiralık işçi' çalışmasıyla iş yaşamının basitleştirildiğini ve adeta sömürü düzeni oluşturulmaya çalışıldığını iddia etti. Şu anda kamuda 2 milyon 600 bin devlet memuru bulunmasına rağmen 720 bin taşeron çalışan olduğunu hatırlatan Koncuk, "Bu sayı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara gelmeden önce 2002 yılında 20 bin idi. Taşeron demek sömürü demek. Hiçbir geleceğinin olmaması, yarınından emin olamamak demektir" dedi.

"KİRALIK İŞÇİ UYGULAMASI YANLIŞTIR"

Son dönemde yeni bir çalışma modeli gündeme getirilerek özel istihdam bürolarından işçi kiralanmasını ve işe gitmeden evden çalışmayı düzenleyen bir yasa tasarısı hazırlandığını ve TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu hatırlatan Koncuk, kurumların bu uygulama ile asıl işçinin doğum ve askerlik izni aldığında kiralık işçi çalıştıracağını belirtti. Kiralık işçilerin sigortalı olmayacağını, emekli olmak gibi bir şansı da bulunmayacağını, sadece özel istihdam büroları vasıtasıyla işçi kiralanacağını belirten Koncuk, şöyle konuştu:

"Türkiye'de insanlarımız bu uygulamalarla köleleştiriliyor. Maalesef zenginler çalışanlar üzerinden kazanıp zenginleşiyor. Geçen yıl Türkiye'de milyon TL olanların sayısı bir önceki yıla göre bin tane artmış. Yani birilerinin gelirini arttırırken, birileri de kiralık işçi düzeniyle hayatını sürdürmeye çalışacaklar. Devleti yönetenler her fırsatta Şeyh Edebali'nin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünü söylüyor. İnsan böyle mi yaşayacak? İnsanı siz kiralık işçi olarak mı yaşatacaksınız? İnsanı kaybetmeyeceksiniz. İnsanı kaybederseniz devleti de kaybedersiniz. Şu anda Türkiye'de alın teri maalesef hükümetin uygulamalarıyla kıymeti harbiyesi olmayan bir değer haline gelmiştir."

"657 DEĞİŞTİRİLEMEZ"

Bütün bunların üzerine bir de 657 Devlet Memurları Kanunu'nun değiştirilmesi için tartışma başlatıldığını belirten Kamu- Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şunları söyledi:

"Bu kanunun neresi değişecek? Bu kanunun neresinden rahatsız oluyorsunuz? 657'nin hangi maddesi onları rahatsız ediyor açıkça çıkıp söylesinler. Deniyor ki, 'devlet memurlarının iş güvencesi var'. Kim söylüyorsa yalan söylüyor. Devlet memurlarının sadece yargı hakkı, dava açma hakkı vardır. Bu da kanunlardan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerden kaynaklanan doğal hakkıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.