İsmail Koncuk, Ali Yalçın'nın Sözünü Keserek Tepki Gösterdi

İsmail Koncuk, Ali Yalçın'nın Sözünü Keserek Tepki Gösterdi

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Faruk Çelik'in de bulunduğu toplantıda Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ın sözünü keserek tepki gösterdi.

 ÇSGB Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’ programını Taksim üzerinden provoke eden DİSK, KESK ve Türkiye Kamu-Sen'e kürsüye çıkan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın cevap verdi.

Yalçın toplantıda Taksim dayatmasını ve yaşanan olayları savunan konfederasyon başkanlarına cevaben "Bu vandalizmdir, anarşizimdir. Sendikalar vesayetin ırgatlığına değil, milletin özgürlük mücadelesine ve demokrasinin korku tünelinden çıkmasına hizmet etmeli" dedi.

Yalçın'ın ezberi bozan sözleri salondan büyük alkış alırken DİSK Başkanı Kani Beko ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Boncuk yeni bir provokasyona girişti. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, kürsüde konuşurken oturdukları yerden ayağa kalkarak protesto gösterisi yapan Boncuk ve Beko hakaretlere başlayınca salonun büyük tepkisiyle karşı karşıya kaldılar. 1 Mayıs'ta alanları provoke edemeyince salonu karıştırmak isteyen iki konfederasyon başkanları bunda da başarı olamayınca salonu terk etmek zorunda kaldı.

İşte Yalçın'ın ezber bozan konuşması

Yalçın, konuşmasına kendisinden önce söz alan konfederasyonların 1 Mayıs üzerinden kürsüden meydana getirdikleri gerilimi eleştirerek başladı.

1 Mayıs’ın iki farklı şekilde kutlandığına dikkat çeken Ali Yalçın, “1 Mayıs'ta Taksim dayatması değil, milli gelirin taksimatı konuşulmalıdır. 2002'de Ecevit iktidarda iken ne Taksim dayatması vardı, ne de Taksim kutsaldı. Daha sonra birden Taksim kutsal oldu. Taksim ne kutsal bir mekan, ne kurtulacak bir kale, ne de arkasına sığınılacak bir siperdir. Bu dayatmalar 1 Mayıs'ı sevimsizleştiriyor, çalışan kesimle halkın birleşmesine değil, uzaklaşmasına hizmet ediyor. Sendikalar vesayetin ırgatlığına değil, milletin özgürlük mücadelesine ve demokrasinin korku tünelinden çıkmasına hizmet etmeli. İki farklı 1 Mayıs yaşadık, bir tarafta güller dağıtıldı ve güvercinler uçuruldu. Bir tarafta barış vardı, kardeşlik hak ve hukuk mücadelesi vardı. Bir tarafta maskeliler vardı. Bir tarafta molotof tutanlar bir tarafta horon tepenler, bir tarafta sokağa karıştıranlar bir tarafta da taleplerini sıralayanlar vardı” dedi.

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda Kamu Çalışanlarının, İşçilerin, İşsizlerin, Ataması yapılmayan öğretmenlerin haklarının konuşulması yerine bazıları tarafından maalesef şiddetle anarşizmle ekranlar perdelendi, talepler sorunlar gölgede bırakılmaya çalışıldı” diyen Yalçın, “1 Mayıs çalışanların sorunlarının gündeme getirildiği bir 1 Mayıs olmalı, şiddetle anarşizmle ve vandalizmle gündeme getirilen değil” ifadelerini kullandı.

YALÇIN, 2010 1 MAYIS KUTLAMALARINI HATIRLATTI

Konuşmasına 2010 yılında Taksim’de kutlanan 1 Mayıs’ı hatırlatarak devam eden Yalçın, “Taksim’deyiz ve konuşmasını yapmak için Konfederasyonumuz Genel Başkan Vekili kürsüye çıkıyor, vandalistler uzaktan saldırıyor, Genel Başkan Vekilimiz düşüyor ve kolunu kırıyor. Bir işçi sendikasının Genel Başkanı çıkıyor, üzerine pet şişeler yağıyor. 1 Mayıs gölgede bırakılıyor. 2011 yılında yeniden bir araya gelelim, bu işi bayram havasına çevirelim diyoruz. Çocuğumuzu da alarak 1 Mayıs’ı kutlamak istiyoruz, 1 Mayıs’da ortalık karışıyor, çocuğum barikatın öbür tarafında kalıyor ben bu tarafında kalıyorum ve ellerinde kızıl bayraklılar kürsüyü işgal etmek için akın ediyorlar. Bunun adı 1 Mayıs değil, bunun adı Vandalizmdir, anarşizimdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.