İsmail Koncuk: ''Öğretmenleri Yeniden Eğitmek Hakaret Değilse, Nedir? ''

İsmail Koncuk: ''Öğretmenleri Yeniden Eğitmek Hakaret Değilse, Nedir? ''

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in "Öğretmenlerimizin konumunu güçlendirmeli, yeniden eğitilmeli ve performanslarını ölçmeliyiz" şeklindeki sözlerini eleştirdi.

Maliye Bakanı Şimşek’in söz söylemek konusunda mahir olmadığını kaydeden Koncuk, "Söz söylemek bir sanattır, anlaşılan Sayın Şimşek söz söylemek konusunda mahir değil, ‘öğretmenleri yeniden eğitmek’ hakaret değilse, nedir? " diye konuştu.

Genel Başkan Koncuk, Şimşek’e tavsiyede de bulunarak, "Bırakın herkes işini yapsın, öğretmenlerle ilgili konuları Milli Eğitim Bakanı konuşsun " dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Mehmet Şimşek ‘Öğretmenlerimizin konumunu güçlendirmeli, yeniden eğitilmeli ve performanslarını ölçmeliyiz.’ demiş. Söz söylemek bir sanattır, anlaşılan Sayın Şimşek söz söylemek konusunda mahir değil, ‘öğretmenleri yeniden eğitmek’ hakaret değilse, nedir? Şimşek aynı zamanda ‘öğretmenlerin konumu güçlendirilmeli’ demiş, bu nasıl olacak, yeniden eğitilerek mi, kıymet verilerek mi?Açıklanmalı. Bakın Sayın Şimşek, ‘öğretmenlerin düzenli olarak hizmet içi eğitimden geçirilmesini’ anlarız. ‘Yeniden eğitmek’ ise açık hakarettir. Dikkat edin. Sayın Şimşek şimdi bu sözleriniz üzerine öğretmenler çıkıp dese ki ‘Mehmet Şimşek konuşma özürlüdür, yeniden eğitilmelidir.’ Doğru olur mu? Olmaz! Bakın atalar ne demiş, ‘Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı, söz ola ağulu aşı, bal ile kaymak ede bir söz.’ Söz söylemek önemlidir. Sayın Şimşek'e öğretmenler olarak bir tavsiyemiz de, Bırakın herkes işini yapsın, öğretmenlerle ilgili konuları Milli Eğitim Bakanı konuşsun. "

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.