İSMAİL KONCUK'TAN "KAMUDAN AÇIĞA ALINANLARIN İADESİ" AÇIKLAMASI

İSMAİL KONCUK'TAN "KAMUDAN AÇIĞA ALINANLARIN İADESİ" AÇIKLAMASI

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan kamudan açığa alınanlar ile ilgili açıklama.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan kamudan açığa alınanlar ile ilgili açıklama. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, twitter hesabı üzerinden kamudan açığa alınanlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koncuk, açığa alınmaların çok hızlı yapıldığını, geri iadelerin ise çok yavaş olduğunu belirtti. İşte Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un o açıklamaları:

"Açıkta bekleyen ve suçsuz olduğu anlaşılan bir çok memur ve öğretmen bulunmaktadır.Açığa aceleyle alanlar iade etmekte neden bu kadar yavaş? Başta MEB olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarda açıkta bekleyen ve suçsuzluğu anlaşılan kişilerin göreve iadesinde hızlı davranılmalıdır. Kriterler mutlaka yeniden gözden geçirilmeli ve hakkaniyetli bir uygulama ortaya konulmalıdır.Bakanlar ve valiler neyi beklemektedir? Mesela bylock  sebebiyle açığa alınmış ancak kendisine ait numarayı başkasının kullandığını ispatlamış insanlar için daha ne beklenebilir? Bu konularda uygulama birliğini Başbakanlık sağlamalıdır.Hala uygulama ile ilgili bir Başbakanlık genelgesi bulunmamaktadır.Marifet, gereksiz yere açığa alma işlemini uzatmak değil, doğruyu yaparak varsa bir haksızlığı hızla ortadan kaldırabilmektir.Adalet budur. Benzeri haksızlık ihraçlarda da yaşanmaktadır.Şuana kadar khk ile sadece 35 kişinin iadesi işlerin ağır aksak yürüdüğünün net bir delilidir. Bilhassa üniversitelerde husumete dayalı açığa alma ve ihraç işlemleri yapıldığı çok açıktır.Bu konuda Hükümet gerekli tedbirleri almalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.