İsmail Koncuk'tan Memur-Sen’e Ayar

İsmail Koncuk'tan Memur-Sen’e Ayar

Genel Başkan İsmail KONCUK’un Kamu Personeli Danışma Kurulunda yaptığı konuşma, Ali Yalçın’ı çıldırttı.Genel Başkan İsmail Koncuk, KPDK’da yaptığı konuşmada uygulanmayan toplu sözleşme kararını gündeme getirerek 21 maddenin uygulanmadığını söyledi. Kültür Bakanlığı çalışanlarının ekonomik durumlarının düzeltilmesi konusunda alınan kararın, zamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Soylu tarafından “Böyle karar mı olur, nasıl uygulanacak?” dediğini hatırlatan Koncuk, toplantıda bulunan Memur-Sen temsilcisinin “Bu karar, kültür hizmet kolu temsilcisinin bizim de çalışanlarımıza söyleyeceğimiz bir şeyler olsun dediğimiz için böyle yazıldı.” dediğini anlatınca; Memur-Sen temsilcisi itiraz ederek bu sözleri kimin söylediğini sordu. Genel Başkan Koncuk söyleyenin de şu anda salonda olduğunu ancak isim söylemesinin etik olmayacağını söyledi.

Genel Başkanın “Uygulanmayan 4-C’li, sözleşmeli personel ve üniversiteli işçilerin kadroya geçirilmesi, KİT’lerdeki maaş gruplarının azaltılması gibi tüm kararlar uygulansın, kamuda ayrımcılık kalksın, kamuda FETÖ’den başka paralel yapılar var, inşallah kamudaki bu ikinci paralel yapılar da bir gün tespit edilir.” demesi üzerine Ali Yalçın iyice gerildi ve sendikal eleştirilere cevap bulamayınca tartışmayı 15 Temmuz’a çekerek, konuyla hiç ilgisi olmadığı halde 15 Temmuz’da kendilerinin meydanlara çıktıklarını Türkiye Kamu-Sen’in ise alanlara çıkmadığını iddia etti. Genel Başkan Koncuk, bunun üzerine 15 Temmuz gecesinde sendikalarımıza üye 2 vatandaşımızın şehit olduğunu hatırlatarak “Bizim milliyetçiliğimizi, vatanseverliğimizi herkes biliyor. Bizi kimse FETÖ ile yan yana getiremez ama FETÖ ile yıllarca koyun koyuna yatanlar sizdiniz. Bu millet kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Bunlar sahte kahramanlar, tatlı su demokratlarıdır. Biz geçmişte de bedel ödemiş, silahtan da kavgadan da kaçmamış bir misyonun temsilcileriyiz. Bunlar hiçbir zaman meydana çıkmamış sahte kahramanlardır. 1997’de kimin verdiği belli olmayan bir ödül sebebiyle bize saldırmak anlamsızdır. Siz 1997’de kaç yaşındaydınız Ali Yalçın?” deyince tartışma alevlendi.

Ali Yalçın, Genel Başkana yönelik konuşmak isteyen Memur-Sen heyetindekilere “Bırakın rahatlasın” deyince, Genel Başkan Koncuk, “Bu adaletsizlikler, kirlenme devam ettiği sürece asla rahatlamayacağım ama siz de başınızı yastığa koyduğunuzda rahat uyuyamayacaksınız. Böyle, insanları korkutarak, memurları, stajyerleri, sözleşmelileri baskı altına alarak sendikacılık olmaz” dedi.

Genel Başkanın açığa alma ve ihraçlara yönelik konuşmasına cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, “%1-%2 hata payı var” deyince Genel Başkan müdahale ederek bu rakamların doğru olmadığını, bakanlık gibi problem çözme makamındaki kişilerin böyle yanlış bir kanaat oluşturması halinde problemin çözülemeyeceğini söyledi. Bakan, Genel Başkana “Ben sizin sözünüzü kesmedim İsmail Bey lütfen dinleyin” dedi. Genel Başkan, “Sayın Bakan bu rakamları ve uygulamaları, bu üslupla kamuoyuna anlatabilirsiniz ama bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilen bizlere, doğru olmayan bu rakamları veremezsiniz” şeklinde tepki gösterdi. Bakan Müezzinoğlu, gelen resmi rakamlara göre 16 bin kişinin göreve iade edildiğini söyledi. Bunun üzerine Genel Başkan Koncuk, “Zaten bu rakam da %1-%2 değil %15-%16’ya denk geliyor. Aslında açığa alma ve ihraçlardaki hata bunun da üzerinde” dedi.

Not: Bu açıklama, Memur-Sen’in Genel Başkanımız İsmail Koncuk aleyhinde yaptığı açıklamaya cevaben kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına yapılmıştır. Yoksa KPDK’da içerde yaşanan bu tip tartışmaları kamuoyuna açıklamayı doğru bulmuyoruz. Çünkü kamu çalışanlarının bu tür toplantılardan beklentisi, çözümdür. 

TÜRK EĞİTİM SEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.