İSMAİL KONCUK'TAN NABİ AVCI’YA ÇAĞRI

İSMAİL KONCUK'TAN NABİ AVCI’YA ÇAĞRI

İSMAİL KONCUK'TAN BAKAN NABİ AVCI’YA ÇAĞRI

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yargı kararlarını uygulamayan MEB’i eleştirerek, “Kararları uygulamamak misyonu eğitim olan MEB'e yakışmıyor.” dedi. Koncuk şunları kaydetti:
“Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'ya çağrımdır. Okul yöneticileri 4.davalarını da kazanıyor. Kararları uygulamamak misyonu eğitim olan MEB'e yakışmıyor.
Bu yargı kararları uygulanmadığı sürece, MEB hep tartışılan ve hukuk özürlü bir bakanlık olarak anılacaktır. Bu sorumluluk sizdedir, Sayın Avcı.
Benzeri anlayış şube müdürlüğü kararlarında da yaşanmaktadır. Sayın Avcı MEB'i hukuk ayıplı bir bakanlık olmaktan kurtarınız. Size yakışmıyor.
MEB yargı kararlarına saygı duymadığı sürece, bu hukuksuzluk hep gündemimizde olacaktır. Unuttuğumuzu, unutacağımızı asla düşünmeyiniz.
Sayın Avcı torpille atadığınız, liyakatsiz, kabiliyetsiz bir çok yönetici yüzünden, okul ve kurumlarda ciddi krizler yaşanmaktadır. Bunu görün.
İyi bir yönetici atama sistemi kuramayan ülkelerin, hiç bir alanda başarılı olması, dünyayla yarışması mümkün olmayacaktır. Başarı için ADALET.
Kaldı ki, yönetim sorumluluğu uhdenizde olan en önemli bakanlık MEB'de yaşananlar sizi hiç mi ilgilendirmiyor. Neden bu kadar kayıtsızsınız?
İktidarınız döneminde görev yapmış olan, Erkan Mumcu, Hüseyin Çelik, Nimet Çubukçu ve Ömer Dinçer dönemlerinde yargı kararları saygı değerdi.
Sayın Avcı, MEB, döneminizde hukuk tanımazlık konusunda adeta karanlık bir dönemi yaşamaktadır. Böyle bir sıfatı taşımak nasıl kabul edilebilir?”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.