İYEP Öğretmenlerine Artırımlı Ek Ders ve Ek Hizmet Puanı Talep Ettik

İYEP Öğretmenlerine Artırımlı Ek Ders ve Ek Hizmet Puanı Talep Ettik

Anadolu Eğitim-Sen'den yapılan açıklama:

Pilot uygulama ile 12 ilde İlkokullarda başlatılmak üzere olan yetiştirme programı ile (İYEP) okuma yazma, dört işlem başta olmak üzere temelde eksiği olan 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerini ortaokuldan önce yaşıtlarına denk akademik seviyeye çıkarmak hedeflenmiştir. Bu öğrencilerin geri kalmış olmalarındaki nedenler üzerinde de yoğunlaşılması gerekmekle birlikte bizce de olumlu bir adımdır. 

Sendikamız; şimdilik 12 ilde İYEP kapsamında görev alacak sınıf öğretmenlerine ödenmesi gereken artırımlı ek ders ücretleri ve ek hizmet puanı için bakanlığa başvurmuştur. Olağan hizmetin dışında gerçekleşecek olan bu eğitim elbette takdir edilmelidir. Aksi angarya sayılır ki, Anayasamızca yasaklanmıştır. Bakanlığın bu projede atması gereken adım projede görev alan öğretmenlere artırımlı ek ders ücreti ile ek hizmet puanı vermesidir. Yaptığımız başvuru ekte olup, takibi yapılacaktır.

Anadolu Eğitim Sendikası

 

Sayı: 859-18/4898                                                                                   Tarih:    19/02/2018

Konu: Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Tarafından Başlatılmakta Olan İLKOKULLARDA Yetiştirme Programında (İYEP) Görev Alacak Öğretmenlere Ödenecek Ücret ve Takdir Edilecek Hizmet Puanı Hakkında

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA

ilgi: 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu

Bakanlığımızın Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ilkokullarda 3. ve 4. sınıfa devam eden; okuma-yazma-anlama becerileri ile doğal sayılar-doğal sayılarda dört işlem kazanımlarına yeterli düzeyde ulaşamayan öğrencilerin bu kazanımlara ulaşmalarını sağlamak için geliştirilen  İYEP (İlkokullarda Yetiştirme Programı) 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı itibariyle 12 ilde (Ağrı, Ankara (Altındağ, Haymana, Mamak, Sincan), Bingöl, Edirne, Hatay, İstanbul (Bağcılar, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Kartal, Pendik, Silivri, Sultanbeyli), Konya, Mardin, Ordu, Siirt, Sivas, Şanlıurfa) pilot uygulaması başlayacaktır.
İYEP kapsamında eğitici eğitimleri kursları tamamlanmış, pilot illerde 3.ve 4. Sınıf öğretmenleri ile okul idarecilerine bu konu hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Öğretmenlerimize ödenecek ücretler konusu ise tam bir muammadır. Bazı Milli Eğitim Müdürlüklerinin İYEP kapsamında öğretmenleri zorunlu görevlendireceği ve bu hizmet karşısında herhangi bir ücret ödenmeyeceği duyumları sendikamıza ulaşmıştır. Bir çok haber sitesinde de bu kurslarda görev alan öğretmenlere ücret ödenmeyeceğine dair haberler yapılmıştır.
İYEP öğrencilerinin belirleneceği, İYEP gruplarında görev alacak öğretmenlerin netleşeceği bu hafta gerekli bilgilendirmeler bakanlık tarafından yapılmalı, angarya kapsamına girecek görevlendirmelerden kaçınılmalıdır.
Bilindiği gibi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alan yönetici ve öğretmenlere ek dersler %100 artırımlı ödenmekte, aynı zamanda bu kapsamda görev alan öğretmenlere fiilen görev yapılan her ay için 0,5 ek hizmet puanı verilmektedir.
Pilot uygulaması başlayacak olan İlkokullarda Yetiştirme Programının daha verimli olabilmesi için bu gruplarda görev alacak öğretmenlerin gönüllülük esasına göre belirlenmesi, bu kapsamda görev alacak yönetici ve öğretmenlere de Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alanlar gibi artırımlı ek ders ve ek hizmet puanı verilmesi gerekmektedir. Bakanlığımızın ilgili konuda çalışmalarını yapması hususunda;
Gereğini bilgilerinize arz ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.