Kamu Sen Her Türlü Ayrımcılığa Karşıdır

Kamu Sen Her Türlü Ayrımcılığa Karşıdır

Eiğtim Bir Sen dün açıkladığı toplu sözleşme taleplerinde üç ayda bir kez ödenen toplu sözleşme ikramiyesinden üyelerinin 200 TL diğer memurların ise 102 TL olarak ödenmesini talep etmişti. Bu talebe tepki gecikmedi Türk Eğitim Sen Genel başkanı İsmail Koncuk ayrımcılık yaparak tartışmanın fitilinin ateşlenmemesi gerektiği belirtti.

Herkes şunu iyi bilmelidir"Türk memuru 3-5 kuruşa tenezzül edecek insanlardan oluşmuyor." Bu teklifinizin ne anlama geldiğini iyi biliyoruz. Daha Toplu Sözleşme başlamadan, ayrımcılık yaparak, tartışma başlatanların, memura da emekliye de vereceği bir şey yoktur. Yazıklar olsun. Bunların bu teklifi yeni zannedilmesin,her görüşmede yıllardır teklif ederler, ancak bugüne kadar başaramadılar. Aklı selim galip gelecektir Nasıl üye yaptığınızı bu ülkede bilmeyen yok. Gelin yetkili sendikayı referandumla belirleyelim.Tabi yüreğiniz yeterse! Sonuç şimdiden belli. Üye yapmak için denemedikleri kirli yol kalmamış,şimdi çıkmış Kamu Sen'de teklif etmişti demiş. Gel referandum yapalım, sonrasına bakalım.

Dayanışma aidatını da, üyeye farklı ödemeleri de, sendikal tercihler üzerinde bir baskı unsuru olarak görüyor ve doğru bulmuyoruz. İLKSAN seçiminde sandıktan kaçanların, üye sayısı kaç olursa olsun, Kamu Sen'le yarışmaya cesareti yoktur. Referandumdan da kaçacakları açık.  Sandıkta hür irade konuşacaktır. Orada müdür, amir baskısı yoktur. Allah'la, vicdandan başka kimseye hesap verilmeyecektir. Hodri meydan! Bu memur masada kendisini pazarlayanları, TİS kararlarının arkasında durmayanları, sarı sendikacılığın kendisine maliyetini iyi bilmektedir. Ayıptır,şimdi çıkmışlar şu sendika üyesine şu,bu sendika üyesine şu kadar. Bu açık bir ayrımcılıktır. Kamu Sen her türlü ayrımcılığa karşıdır.  

Kamuajans.com/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.