Kamu-Sen'den müdür atamalarına tuhaf protesto!

Kamu-Sen'den müdür atamalarına tuhaf protesto!

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na (Kamu-Sen) bağlı Türk Eğitim- Sen üyesi bir grup, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde temsili cenaze namazı kılarak okullardaki yönetici atamalarını protesto etti.

 Yönetici atamalarında sınav sonuçları ve liyakatin dikkate alınmasını isteyen göstericiler, üzerinde 'adalet' yazılı tabut taşıdı.



İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan ve üzerinde 'adalet' yazılı bir tabut ile gelen göstericiler, 'Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste, mülakat yıkılsın yerine AVM yapılsın, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, biz şeytan istemiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı.

Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen'in İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan. grup adına basın açıklamasını okudu. Okullarda eğitimciler arasından yapılan yönetici seçimlerinde sınav sonuçlarına riayet edilmediğini ve mülakatlar ile yandaş insanların görev aldığını öne süren Bostan, yazılı sınavlarda yüksek puan aldığı halde mülakat sınavlarında düşük puan verilen adayların elenmelerinin sağlandığını savundu.

Tabutun, yerini bulmayan adaleti temsil ettiğini belirten Bostan, okullarda müdür adayları için yapılan sınavlarda adayların hakların gasp edildiğini ileri sürdü. Bostan, "İl milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan sözlü sınav komisyonları çeşitli illerde okul müdürlüğü için yapılan sözlü sınavlarda okul müdür adaylarının haklarını alenen gasp etmişlerdir." dedi. Bostan ayrıca, yazılı sınavlarda yüksek puan alan adaylara sözlü sınavlarda düşük not verildiğini de sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından grup, 'adalet' cenaze namazı için saf tuttu. Kılınan temsili namazın ardından siyah örtülü tabut omuzlara alınarak İstanbul Erkek Lisesi önüne kadar taşındı. Temsili tabut burada bina girişine bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.