Kamuda güvence olmazsa devlet sistematiği tam olarak işlemez

Kamuda güvence olmazsa devlet sistematiği tam olarak işlemez

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda güvenin, personel sisteminde güvencenin, kamu hizmetlerinde kalitenin esas olması gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Açıklamalar:

Güvence olmazsa sistem tıkanır

“Şunun altını net olarak çizelim. Kamuda güvence olmazsa devlet sistematiği tam olarak işlemez” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamu yönetimi, kamu personel sistemi ve kamu hizmetlerinden oluşan kamu düzeni üçgeni, vatandaş-devlet ilişkilerinin merkez alanıdır. Bu üçgenin herhangi bir kenarı deforme olduğunda, hem diğer kenarları hem de üçgenin alanı olumsuz etkilenecektir. Kamu düzeninin korunması, onu var eden unsurların asli niteliklerinin korunmasıyla mümkündür. Bu boyutuyla, kamu yönetiminde güven, kamu personel sisteminde güvence ve kamu hizmetlerinde kalite hem soyut değer hem de somut sonuç olarak var olmalıdır. Aksi halde, kamu düzenini tehdit eden risk ve tehlikelere kapı aralanmış olur. Memur-Sen olarak ‘iş güvencesi kırmızı çizgimizdir’ derken, emek örgütü olarak sahip olduğumuz nicel potansiyeli korumayı değil, üzerinde yaşadığımız toprakların ortak vatan, ortak yurt olmasını sağlayan niteliklerimizi harmanlayan ‘güven duygusunu’ esas alıyoruz. Kamu personel sistemimizin ana gövde unsurlarından iş güvencesini, devletin ve milletin bekası açısından da garantör değerlerden biri olarak kabul ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.