'Kendi yöneticini kendin seç' kampanyası

'Kendi yöneticini kendin seç' kampanyası

'Kendi yöneticini kendin seç' kampanyası

 Eğitim Sen okullardaki idarenin ve temsilcilerin demokratik bir şekilde belirlenmesi için, ''Kendi yöneticimizi kendimiz seçmek için: haydi sandık başına'' isimli kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde eğitim bileşenleri, verdikleri oylarla okul yöneticilerini kendileri belirleyecek.
Eğitin Sen Genel Merkezi, okullardaki yönetimlerin belirlemesinde demokratik yöntemin izlenmesi ve okul idaresi ile temsilcilerin üsten atama şeklinde belirlemesinin önüne geçmek için "Kendi yöneticimizi kendimiz seçmek için Haydi sandık başına" adında kampanya başlattı. 

Kampanya ile, okul idaresini ve temsilcilerini okulun dinamikleri olan eğitim emekçileri ve veliler tarafından seçilmesi hedefleniyor. Kendi yöneticilerini kendileri seçerek demokratik bir okul hedefleyen kampanya ile, 5-8 Mayıs tarihleri arasında eğitimciler sandık başında oy kullanacak. Kampanyaya ilişkin bilgi veren Eğitim Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanı Dilek Adsan, Neo-liberal politikalar içerisinde hükümetin hem siyasallaştırmaya çalışması hem de kadrolaşmaya çalışması boyutuyla eğitim emekçilerinin birçok sorunla karşılaştığını ifade etti. Bu sorunlardan bir tanesinin ise okul idaresinin iktidar tarafından belirlenmesi olduğunu kaydeden Adsan, kampanya ile kendi yöneticilerini seçeceklerini ve demokratik okul idealine ulaşacaklarını belirtti. 

'Bu kampanya ile demokratik bir okul yönetimini hedefliyoruz' 

5 ve 8 Mayıs arasında okullardaki tüm bileşenlerin sandık başına giderek kendi yöneticilerini kendi seçeceklerini dile getiren Adsan, "Biz bu kampanya ile demokratik bir okul yönetimini hedefliyoruz. Tabi iktidar kendi zihniyetine uygun idarecileri ve temsilcileri atayacaktır. Bu atamalar ardından bizler sandıklardan çıkan iradeyi açıklayacağız. Okullardaki bileşenlerin, kimi yönetici olarak görmek istediği açığa çıkacak. Bu atamalardan sonra elimizdeki seçim sonuçlarına dayanarak hukuki süreci başlatacağız" şeklinde konuştu. 

'Üyelerimiz tehdit ediliyor' 

Okullarda Eğitim Sen üyelerinin çeşitli baskılara maruz kaldıklarına dikkat çeken Adsan, "Üyelerimiz Memur-Sen yöneticileri tarafından sürekli tehdit ediliyor. Üyelerimiz istifaya zorlanıyor. Üyelerimize 'Eğer siz Eğitim Sen üyeliğinizi devam ettirirseniz, size müdürlük, müdür yardımcılığı verilmeyecektir' denilmektedir. Üyelerimiz istifaya zorlanmaktadır" dedi. İktidarın kadrolaşma politikası ile örgütlülüklerini yok etmeyi hedeflediğini belirten Adsan, bu kampanya ile bu politikaları boşa çıkaracaklarını belirtti. Adsan, "Kendi yöneticilerimizi biz seçeceğiz, atamalar yapıldıktan sonra sandıklarda seçilen arkadaşların ataması yapılmamışsa bu politikaları deşifre edeceğiz. İktidarın eğitime yönelik politikalarını siyasallaşmış kadrolaşmış, kendinden olmayana yaşam hakkı tanınmayan bir yaklaşımı mahkûm edeceğiz" diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.