KESK üyesi öğretmenler, açığa alınmaları protesto etti

KESK üyesi öğretmenler, açığa alınmaları protesto etti

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyesi bir grup, açığa alınmaları protesto etmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü

Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) İstanbul Şubeler Platformu üyesi bir grup, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu belirlenen 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasını protesto etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü.

Ellerinde dövizler ve KESK bayraklarıyla Sultanahmet'teki Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyen gruptakiler, çeşitli sloganlar attı.

KESK Şube Platformu Dönem Sözcüsü, Eğitim-Sen 8 Nolu Şube Başkanı Sertap Akdağ, müdürlük önünde toplanan üyeler adına yaptığı açıklamada, açığa almalar ve ihraçlar nedeniyle yeni eğitim ve öğretim yılını belirsizlik ve kaosun beklediğini savundu.

Açığa almalardan sadece okulların değil toplumun geniş bir kesiminin de etkileneceğini öne süren Akdağ, şunları kaydetti:

"Bazı il ve ilçelerde bulunan okullardaki öğretmenlerin büyük bölümünün tamamen keyfi kararlarla açığa alınması, öğrencilerin öğretmensiz, öğretmenlerin öğrencisiz bırakılması anlamına gelmektedir. Eğitim-Sen, KESK ve uluslararası sendikal örgütlerin Türkiye'de yaşanan ihraçlar ve açığa alınmalarla ilgili başlattıkları girişimler sürüyor. Haksız yere ihraç edilen, sendikal eylemler nedeniyle açığa alınan tüm eğitim emekçileri görevlerine dönene kadar hem hukuksal hem de örgütsel mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir."

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.