Koncuk: AYM ne yazık ki oy birliğiyle reddetti

Koncuk: AYM ne yazık ki oy birliğiyle reddetti

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk: -"Anayasa Mahkemesi, ne yazık ki eğitim kurumlarına yönetici atamayı düzenleyen kanun maddesinin iptal istemini oy birliğiyle reddetti"

 Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Anayasa Mahkemesinin eğitim kurumlarına yönetici atamayı düzenleyen kanun maddesinin iptal istemini reddetmesine ilişkin, "Daha önce yaptığımız açıklamada, bu maddenin iptal edildiğine ilişkin elimize bilgi ulaştığını belirtmiştik. Ne yazık ki bu bilgi doğru çıkmadı. Bunun büyük üzüntüsü içindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesinin eğitim kurumlarına yönetici atamayı düzenleyen kanun maddesi ile ilgili verdiği kararı eleştirdi.

Kararda "okul müdürlüğü, müdür başyardımcılığı, müdür yardımcılığı yani yöneticilik görevinin ikinci görev olduğu, kazanılmış hak oluşturmadığının" ifade edildiğini belirten Koncuk, "Biz buna katılmıyoruz" görüşünü savundu.

Okul yöneticilerinin tamamen siyasi iradenin keyfiyetine göre görevlendirildiğini iddia eden Koncuk, yazılı sınavın görmezden gelindiğini, görevlendirmelerin sözlü sınava göre yapıldığını savundu.

Koncuk, "Anayasa Mahkemesi, ne yazık ki eğitim kurumlarına yönetici atamayı düzenleyen kanun maddesinin iptal istemini oy birliğiyle reddetti. Daha önce yaptığımız açıklamada, bu maddenin iptal edildiğine ilişkin elimize bilgi ulaştığını belirtmiştik. Ne yazık ki bu bilgi doğru çıkmadı. Bunun büyük üzüntüsü içindeyim" ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen'in bu kanunla işinin henüz bitmediğini belirten Koncuk, "Türk Eğitim-Sen olarak davada taraf ehliyetimiz bulunmadığından, AİHM'e doğrudan başvuru yapmamız mümkün değildir. Ancak sendikamız, mağdur üyelerimizin AİHM'e şahsi olarak dava açması için her türlü hukuki yardımda bulunacaktır" bilgisini paylaştı.

TBMM'de yeni bir kanun çıkarılmasının mücadelesini yapacaklarını ifade eden Koncuk, "Türk Eğitim-Sen'in açtığı dava neticesinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun verdiği yürütmeyi durdurma kararı bulunmaktadır. Bu kararın uygulanması noktasındaki hukuk mücadelemiz de sürecektir. Zira MEB, bu kararı 1 ay dolmasına rağmen hala uygulamamıştır" görüşünü savundu.

 Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.