Koncuk Başbakan Davutoğlu'na Taleplerini İletti

Koncuk Başbakan Davutoğlu'na Taleplerini İletti

Genel Başkan İsmail Koncuk, 11 Kasım'da Başbakanlığın bulunduğu Çankaya Köşkünde, Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu, bir çok bakan ve sivil toplum örgütleri ve sendika başkanlarının katılımı ile önemli bir toplantıya katıldı.

 Genel Başkan İsmail Koncuk,  11 Kasım'da Başbakanlığın bulunduğu Çankaya Köşkünde, Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu, bir çok bakan ve sivil toplum örgütleri ve sendika başkanlarının katılımı ile önemli bir toplantıya katıldı.  Kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları bütün detaylarıyla Başbakan’a ileten Genel Başkan,  ana hatları ile aşağıdaki konuları dile getirdi:

1-Türkiye'de artık huzur iklimi hakim olmalıdır, ayrımcılık tamamen ortadan kaldırılmalı, Hükümet sendikalar arasında taraf olmamalı, MEB ve diğer bakanlıklarda uygulanmayan yargı kararları uygulanmalıdır. Yargı kararlarının uygulanmadığı bir ülkede, hukukun üstünlüğünün sağlanacağını söylemek inandırıcı olmayacaktır.
2-Memurun iş güvencesi konusunda yeni problemler yaratılmamalıdır.
3-Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi tartışmalarının arasında kaybolmamalıdır. Yapılması gerekli olan olumlu değişiklikler yapılmalı ancak bunların kabulü için ana şart, başkanlık sistemin kabulü olmamalıdır.
4-Yeni kurulacak hükümet, seçim beyannamesine sadık kalmalıdır.
Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, şunları söyledi:
“Dile getirdiğim temel konular bunlardı, bunların yanı sıra bazı kurumlarda yaşanan hak ihlallerini de bir dosya halinde Sn Başbakan'a sundum. Konuşmalar esnasında, 657 değişmelidir diyen bazı sivil toplum kuruluşu başkanlarına, 657 Sayılı DMK'yı okuyup okumadıklarını sordum, okumadıkları cevabını alınca da, o halde bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin, işi bilenlere bırakın, diyerek tepki de koydum. Maalesef  kraldan fazla kralcı olan çok sivil toplum örgütü bulunmaktadır, bunlar bir yerlere yaranacağım düşüncesi ile, milyonlarca insanın kaderini ilgilendiren konularda, hiç çekinmeden ahkam kesmektedir.
Sonuçta güzel bir toplantı oldu, Sn Başbakan'ın diyalogdan yana tavırları önemlidir. Umut ederim ki, bu toplantılardan sağlam sonuçlar çıkarılır ve ülkemizde hiç kimsenin ötekileştirilmediği yeni bir dönemi hep birlikte yaşarız. Bunların yakın takipçisiyiz, bakalım yeni bir anlayış görebilecek miyiz?”


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.