Koncuk: Bu Millet Acılarla Kardeş Olmasın

Koncuk: Bu Millet Acılarla Kardeş Olmasın

Türkiye Kamu-Sen teşkilatları bu sabah Türkiye genelinde mesailerine başlamadan önce Soma’da şehit olan madencilerimiz için saygı duruşunda bulundu ve Fatiha okudu.

 Teşkilatlarımızla birlikte, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkez binamız önünde de başta Genel Başkanımız İsmail Koncuk olmak üzere bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, Genel Merkez Yöneticileri ve Türkiye Kamu-Sen çalışanları da şehit madencilerimiz için saygı duruşunda bulundu, ellerini semaya kaldırarak Fatiha okuyup dua etti.

Genel Merkez binamız önünde bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Soma’da yaşanan ve milletimizi yasa boğan facianın son olmasını temenni ederek, taziye dileklerini iletti.

KONCUK: TEDBİRLER ALINMALI, SORUMLULAR CEZALANDIRILMALIDIR

Konfederasyonumuzun Genel Başkanı İsmail Koncuk ise yaptığı konuşmada, “Bu millet acının kardeşi olmamalı” dedi. Koncuk, “ Dün Soma’ya bizzat giderek yaşanan dramı gördüm. Sayı devamlı artmakla birlikte 300’ ün üzerinde şehidimizin olduğu görülüyor. Elbette sayının daha da artmasından endişe ediyoruz. İnşallah korktuğumuz bu ihtimal gerçekleşmez.

Ah vah ederek işi geçiştirmek doğru değildir. Bir daha bu kazaların yaşanmaması, acının bu milletin kaderi haline gelmemesi için çaba sarf etmeliyiz. Bu millet acının kardeşi olmasın. Oradaki maden ocağı devlete aitken, bir özel şirkete devredilmiş, bu şirket de taşeron bir şirkete devretmiş, o taşeron şirkette bir başka taşeron şirkete devretmiş.

Görüyoruz ki, kar etmek için her şeyin yapıldığı bir dönemdeyiz. Yapılacak işlerin iki üç alt işverene devredilmesi demek taşeron işçiliğin arttığı, ücretlerin düştüğü en basit güvenlik tedbirlerinin bile alınmadığı bir çalışma ortamına çanak tutmak demektir. Basit bir trafo patlamasından dolayı 300’ü aşkın kardeşimizi kaybettik. Bunun tedbiri neyse alınmalı , sorumlusu kimse cezalandırılmalıdır.

Bugün biz de iş bırakabilirdik ama şehitlerimize ve onların ailelerine duyduğumuz saygıdan dolayı bunu yapmadık. Ancak bu ileri de iş bırakmayacağımız anlamına gelmez.

Dün sayın Başbakan bölgede incelemeler yapıyor ve sonrasında yaptığı açıklamalarda 1870’lerden, 1940’lardan örnekler vererek böyle kazaların olduğunu, bu işin literatüründe bunların olabileceğini ifade ediyor. Sayın Başbakan’a buradan sesleniyorum, biz 1800’lerde , 1900’lerde teknolojinin olmadığı, tedbirlerin alınmadığı bir dünyada yaşamıyoruz. 2014 yılında böyle kazaların hala yaşanıyor olması oldukça düşündürücüdür.

Bu olay artık yeter diyeceğimiz nokta olsun ve bir daha böyle kazalar yaşanmasın diyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm milletimize baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” dedi. ,

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi’nin Kur’an tilavetinin ardından eller Soma’daki şehitlerimiz için semaya açıldı, dualar edilip Fatihalar okundu.

Türkiye Kamu-Sen teşkilatları yarın Türkiye genelinde Cuma namazının ardından Soma şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılacaklardır. (kamusen.org.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.