Koncuk: ''Memur-Sen'e Cevabımız Tokat Gibi Olacak''

Koncuk: ''Memur-Sen'e Cevabımız Tokat Gibi Olacak''

Yetkili konfederasyonun toplu sözleşmede attığı, memur ve emeklilerimizin bir kez daha zarara uğradığı skandal imzayı ortaya çıkaran Türkiye Kamu-Sen'e cevap 16 gün sonra ancak geldi.

İki haftayı aşkın zamandır Genel Başkanımız İsmail Koncuk'un düzenli olarak sorduğu sorulara bir türlü verecek cevap bulamayan ve kuytu köşelere sinen yetkili konfederasyon, kendilerinin dahi anlayıp inanamadığı sözde cevabı nihayet bugün verebildi.


Cevap metinlerinde konunun detaylarından çok hakaret etmeyi tercih eden bu konfederasyona Genel Başkanımız İsmail Koncuk bir kez daha twitter hesabından seslendi. Koncuk, "Memur Sen,hatasından dolayı özür dilemek yerine ortaya sürdüğü bu yeni yalanı ile iyice batağa batmaktadır. Detaylı cevabımız bir tokat gibi olacaktır" dedi.


Genel Başkan İsmail Koncuk twitter hesabından yaptığı açıklamada;


''Memur-Sen,15 Ekim tarihinde memuru zarara soktular açıklamamıza, 16 gün düşündükten sonra,aslında kendilerini de inanmadığı bir cevap verdi. 2013 yılında Memur-Sen kendi imzaladığı enflasyon farkı maddesindeki "ÖNGÖRÜLEN" ifadesini, 2015 yılında "VERİLEN" kelimesi ile değiştirdi. ÖNGÖRÜLEN olarak kalsaydı 2015 Aralık ayı sonunda, enflasyonun yüzde 6.1'i geçtiği kadar enflasyon farkı alacaktık. ÖNGÖRÜLEN ifadesi VERİLEN ifadesi ile değiştirildiği için Temmuz ayında aldığımız 1.76'lık enflasyon farkı da zammımıza dahil edilmiştir. Bu durumda verilen kümülatif artış 6.1+1.76=7.9 olmuştur. Aradaki fark tam 1.8'dir. Aralık sonunda enflasyon farkı alabilmemiz için enflasyonun yüzde 7.9'u aşması gerekmektedir. Bir kelime değişikliği memur ve emeklilerin ayda %1.8 zararına sebep olmuştur. Problem bu kadar nettir. Bu kadar basit durumu dahi anlamayan, anlamadığı kadar yalan söyleyerek iyice batağa giren Memur-Sen 16 gün boyunca bir cevap bulamamıştır. Memur Sen,hatasına özür dilemek yerine ortaya sürdüğü bu yeni yalanı ile iyice batağa batmaktadır.Detaylı cevabımız bir tokat gibi olacaktır. Aslında Maliyeciler 2013 yılında memurun aleyhine olacağını düşündükleri bir düzenleme yaptılar ancak gerçekleşen enflasyon hesapları bozdu. Hesapları bozulan Maliye bürokratları bu defa 2015 yılında ilgili maddeyi bu acemi sendikacıların anlayamayacağı bir şekilde değiştirdi. Bu değişikliğin anlamından habersiz olan, Memur Sen Başkanı imzaladığı değişikliğin hangi sonuçlar doğuracağını dahi düşünmeden imzayı attı. Maliyeciler 2013 düzenlenlemesinin bütçeye kişi başına % 1.8 yük getireceğini biliyorlardı.Memur Sen Başkanının acemiliğinden yararlandılar. Bu kadar açık bir oyunu göremeyecek kadar sendikacılığa uzak olan acemi Ali Yalçın 5 milyon memur ve emekliyi açık bir zarara sokmuştur.''

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.