Koncuk'tan Referandum Sonucu İle İlgili Açıklama

Koncuk'tan Referandum Sonucu İle İlgili Açıklama

KONCUK: BİZ HEP BİRLİKTE TÜRK MİLLETİYİZ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, referandum sonuçlarını değerlendirdi. "Yeteri kadar bölen bir üslup kullanıldı, artık kucaklaşma zamanı" diyen Genel Başkan, "Dünya görüşümüz ne olursa olsun, biz hep birlikte Türk Milletiyiz" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Referandum bitti.Sonuç hukuken tartışılsa da kararı YSK verecek.Yeteri kadar bölen, aşağılayan bir üslup kullanıldı.Şimdi kucaklaşma zamanı.

Resmi olmayan sonuca göre,  %51 Evet, % 49 Hayır görünmektedir.Bu, ülkenin ikiye bölünmesi değil, demokratik bir sonuç olarak görülmelidir.

Sonucu cumhuriyetle hesaplaşmak olarak yorumlayan densizlere fırsat verilmemelidir.Cumhuriyet büyük bedel ödeyerek oluşturduğumuz sistemdir.

Tüm siyasi partilerimiz, tüm STÖ'ler evet ya da hayır,neyi desteklemiş olursa olsunlar, ayrıştırıcı üslup ve yaklaşımlardan uzak durmalıdır.

Sonucu yenmek ya da yenilmek olarak algılamak kökten yanlıştır.Neticede, dünya görüşümüz ne olursa olsun "Biz hep birlikte Türk Milletiyiz."

Bu anlayışla herkes sonuçları gurur yapmadan değerlendirmeli, aklı selim bir anlayış içinde olmalıdır.Sonuç herkes için hayırlı olsun"

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.