KONCUK: TÜFEK ÇATILACAK ÇAT, MEMUR SATILACAK SAT!!!

KONCUK: TÜFEK ÇATILACAK ÇAT, MEMUR SATILACAK SAT!!!

İsmail Koncuk, Türk Büro-Sen Ankara 4. Şube Olağan Genel Kuruluna katıldı.

 enel Kurul, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve divanın oluşturulmasıyla başladı.

 

KONCUK: TÜRKİYE KAMU-SEN ÇOK GÜÇLÜ BİR KONFEDERASYONDUR

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un ardından kürsüye gelen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, çalışma hayatı ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Koncuk,  “Zor bir dönemden geçiyoruz.   Türkiye öyle bir hale getirildi ki bazı aymazlar kamu çalışanlarına aba altından sopa gösteriyorlar.  Gayri ahlaki yöntemler uygulanıyor. Alın teri ve  emeğe saygı duyan, bana kul hakkıyla gelme diyen Cenab-ı Allaha inanan herkes bunları elinin tersiyle İtmelidir.

Bugün Konfederasyonumuz  450 bin üyeye ulaştı.  Çok güçlü bir teşkilatımız var.  Kimseden hangi makamda olursa olsun korkmuyoruz.  Biz doğruları yaptık.  Yapmaya devam ediyoruz.  Ben Türk Büro-Sen Genel Başkanı sayın Fahrettin Yokuş’u  SGK’daki çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bugüne kadar sendikal anlamda yapılması gereken her şeyi yaptılar. Tabii sadece SGK’da  değil tüm kurumlarda. Bu yüzden de Türk Büro-Sen’in üye sayısı giderek artıyor.” dedi.

 

KONCUK: BU ÜLKENİN BİRLİĞİ ARTIK ALENEN TARTIŞILIYOR

Önceki gün Diyarbakır’da yaşanan rezaleti sert bir dille eleştiren Konfederasyon Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “O gün tarihi bir gün değil ama  tarihi bir ihanettir” dedi. Koncuk, Diyarbakır’da, gören gözler hisseden kalpler için söylüyorum önceki gün peşmergeyi , hainleri   baş tacı yaptılar, bu milletin birliği ve bölünmez bütünlüğü artık alenen tartışılıyor, T.C. Başbakanı ile o peşmerge  ayni otobüste halkı selamlıyor ve konuşma yapıyor.

Sayın Başbakan o adamı başkent Ankara’da değil de neden Diyarbakır’da karşıladı bunu sorgulamak lazım? Bir mesaj mı veriliyor?Başbakan 11 yıldır söylemediği bir ifadeyi kullandı ve ilk defa Kürdistan dedi. Bu  nasıl bir politika ki 11 yıldır söylemediğin Kürdistan kelimesini Diyarbakır’da kullanıyorsun. Terör örgütünün Başkent ilan ettiği yerde bu ifadeleri kullanmanın  bu milletinin birlik ve bütünlüğüne ne faydası var? 

Mütareke basını satılık medya da hep bir ağızdan bugün için tarihi gün ifadelerini kullanıyor. Doğru tarihi gün ama tarihi bir ihanet olduğu ortadadır. Başbakan aramızda bir kişi eksik, keşke o da aramızda olsaydı diyor. Kim bu aramızda olsaydı dediği kişi, Ahmet Kaya. “ Arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım” diyen bir adamın da orada olmasını istiyor sayın Başbakan. Neden? Biraz daha bu millete küfretsin diye mi? dedi.

 

KONCUK: KANDAN BESLENENLERLE BARIŞ OLUR MU? 

Diyarbakır’da yaşananların bir utanç vesilesi olduğuna vurgu yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, bu coğrafya’da yaşayan, dili, dini, siyasi ideolojisi ne olursa olsun tüm insanların Türkiye üzerinde oynanan oyunları görüp, ona göre hareket etmesi gerektiğini söyledi. Koncuk,  “Değerli arkadaşlarım, tüm bu yaşananları görüp de tepki vermeyenlere yazıklar olsun. Bu milletin evlatları boşuna mı şehit oldu? Emin olun  bu manzaradan barış çıkmaz..  Orada barış elçisi olarak sunulan adamların içinde, gönlünde Türk düşmanlığı yatıyor. Kandan beslenenlerle barış olur mu?

Şivan  Perver denen adamın şarkılarına bir bakın, savaş naraları atıyor, ağzından kan damlıyor.

Bu adam birde utanmadan terörist başının serbest kalması gerektiğini söylüyor. Hadi diyelim terörist başı serbest bırakıldı, bu iş bitecek mi? Hayır, bu gidişat uydu bir Kürdistan devleti ile bitecek, hedefleri bu.

Barzani Kürtler birlik olsun diyor. Nasıl olacak bu? Türkiye, Suriye, Kuzey Irak ve İran’dan koparılacak topraklarla 4 bölgeli bir birlik ifade ediliyor. Buradan barış çıkacağına inanan adamlar nasıl devlet adamlarıdır? Türkiye gerçekten çok zor ve kötü bir dönem yaşıyor.  Bu bir utançtır. Herkes Türkiye’ye hizmet için üzerime düşen nedir diye düşünmeli ve ona göre hareket etmelidir.” dedi.

 

KONCUK: TÜFEK ÇATILACAK ÇAT, MEMUR SATILACAK SAT!!!

Konuşmasında çalışma hayatı ve yaşanan gelişmelere de değinen Genel Başkanımız, 2014 ve 2015 yılının memurdan çalındığını belirterek, kamu çalışanlarını yapılan bu tarihi hezimete karşı gerekli tepkiyi vermeye çağırdı. Koncuk, “ Bir Konfederasyonun Başkanı Andımız’ın kaldırılmasını övüyor. Atatürk adından rahatsız olduklarını gizleme gereği bile duymuyorlar. Bugün ezan okunuyorsa, 5 vakit namazımızı korkmadan kılabiliyorsak Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Atatürk ve silah arkadaşları Türk Coğrafyasına ve İslam coğrafyasına karşı yapılan Haçlı seferlerini durdurmuşlardır. Onlar bizim için kıymetli ve değerlidir. Türk’üm demeyle Türk, çalışkanım ve doğruyum demeyle öyle olunmaz diyor.

Elbette kabiliyet ve doğruluk yoksa bunlar olmaz ama bunda Andımız’ın suçu yoktur. Kişi bu eksikliği kendinde aramalıdır. Memuru masada 123 TL’ye satacaksın, 30 günlük Toplu Sözleşme sürecini Başbakan’ın talimatıyla 2 günde bitirip imzayı çakacaksın. 

Askerlik yapan arkadaşlar bilirler, “tüfek çatılacak çat” derler bu Konfederasyonun anlı şanlı başkanı da “İmza atılacak at, memur satılacak sat” söylemine uyarak hemen görevini yerine getirdi. Hem de 2 günde sattı. Yapmayın dedik, önümüzde 23 gün var her gün bir konuyu geçirsek burada 23 hak elde ederiz dedik.  Mesela emeklilikte 30  yıl sınırlamasının kaldırılması, sicil affı, 2005 yılından sonra göreve başlayanlar bir derece verilmesi. Bunlar ne yazık ki görüşülemedi.

Enflasyon farkı yok yapılan Toplu Sözleşmede. Dua edelimde enflasyon 5,2’yi geçmesin. Bu zammın ortalaması 5.2 civarında üzerinde çıkacak her rakam memurun cebinden gidecek. Aile yardımı yok, çocuk yardımı yok, öğretmenseniz ek ders yok, akademisyen olanlara zam yok, fazla çalışma ücretleriyle ilgili bir gelişme yok. Ancak imza atmaya gelince koşar adım imza atıyorlar, birde buna tarihi başarı diyorlar. Doğru memuru satmakta tarihi bir başarı olduğu ortadadır.

Tabii bu yaşananları kamu çalışanları iyi görmeli. Memurlar bunu sadece seyrederse yarın bunu başkaları da yapar. Bunu sineye çekmemeliyiz. Tarihimizde elimizin en güçlü olduğu dönemde Toplu Sözleşme masasına oturduk. Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Genel Seçimlerin yapılacağı bir döneme giriyoruz. Elimiz çok güçlüyken, 6+6 hatta 7+7 zam almamız söz konusu olurdu. 20-22 milyon insanı ilgilendiren bir Toplu Sözleşme döneminde bu kadar güçlüyken, böylesine zayıf bir Toplu Sözleşmenin altına imza atmak memuru satmak kelimesinden başka bir kelimeyle ifade edilemez.

Bütün kamu çalışanlarını bu satış karşısında tepki vermeye davet ediyorum. Günü birlik menfaatlerle yaşama alışkanlıklarını bırakalım, 2014 yılımızı çaldılar, 2015 yılında 3+3’e mahkum ettiler. 730 günümüz çalındı. Buna Amin mi diyelim? Bu  pazarlanmanın memur tarafında bir cevap bulması  lazım. Bütün devlet memurları tepkilerini  ortaya koymalı,  o sendikadan ayrılmalı ve Türkiye Kamu-Sen’e üye olmalıdır. “ dedi.

 

KONCUK: İŞ GÜVENCEMİZE DOKUNULURSA GENEL GREVE GİDERİZ

Kamu çalışanlarının üzerinde oynanan oyunlara dikkat etmesini söyleyen Genel Başkan İsmail Koncuk,” iş güvencesine yönelik atılabilecek olumsuz  adımlar karşısında gerekirse üç gün, beş gün iş bırakma eylemi yaparız” dedi. Koncuk, “Önümüzdeki günler kamu çalışanları bakımından daha da tehlikelidir. İş güvencemiz elimizden alınmak isteniyor. Aslında o boyutta aşıldı, Başbakan çalışma meclisi toplantısında işçi memur ayrımı kalksın diye talimat verdi. Çalışma Bakanlığı bunun üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Anayasanın 128. maddesi devlet memurunu tanımlayan maddedir. Şayet bu madde üzerinde oynanır ve “Devletin asli ve sürekli işleri devlet memurları yerine çalışan eliyle yapılır” olarak değiştirilirse ki bu teklif AKP’li vekillerce Anayasa Uzlaşma Komisyonuna verildi, işte böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız.

Bu kanun bu şekilde değişirse devlet memurluğu tamamen kaldırılacak, ne işçi olan ne memur olan bir istihdam türü gelecek. Part- time, esnek istihdam veya taşeron firma elemanı olarak çalışan insanlarla bizim yerimiz dolacak. Bu tehdite dikkat etmemiz lazım. Rotasyon yeniden gündemde ama biz bunlara göz yummayız. Tüm kamuda sadece bir gün değil üç gün beş gün süren iş bırakma eylemleri yaparız. Genel grev yaparız. 2 milyon 600 bin kamu çalışanı devlet memuru sıfatları elinden alınırken elbette sessiz kalmayacaktır. Ben çok güçlüyüm, şu kadar insan bana oy veriyor istediğimi yaparım diyen bu şımarık zihniyete biz dur demeliyiz. “ dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk, “Genel Kurulunuzun milletimize, memleketimize ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.