Koncuk: Türkiye'de sürekli eylemlilik süreci başlatırız

Koncuk: Türkiye'de sürekli eylemlilik süreci başlatırız

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hakem Heyeti’nden umutlu olduğunu belirterek, “29 Mayıs’ta istenilen rakama ulaşılmazsa, eylemleri günlere, haftalara, aylara yayarız. Türkiye’de sürekli eylemlilik sürecini başlatırız.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hakem Heyeti’nden umutlu olduğunu belirterek, “29 Mayıs’ta istenilen rakama ulaşılmazsa, eylemleri günlere, haftalara, aylara yayarız. Türkiye’de sürekli eylemlilik sürecini başlatırız. Bu iş bırakma olur, miting olur, oturma eylemi olur, genel grev olur.” dedi.

Hükümet ve Memur Sendikaları arasında ilk defa bu yıl gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine memur konfederasyonları Hakem Heyeti’ne başvurdu. Memur-Sen’in ardından Kamu-Sen’nde Devlet Personel Başkanlığı’na gelerek, Hakem Heyeti’ne itiraz etti. Kuruma girişte gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Toplu Sözleşme ile ilgili itirazı Memur-Sen Genel Başkanı’nın bugün sabah saatlerinde yaptığını hatırlatarak, hizmet kollarının taleplerinin de genel toplu sözleşmedeki taleplerle paralellik gösterdiğini, dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen ve Türk Ulaşım-Sen’in genel başkanlarıyla beraber itirazlarını yapacaklarını söyledi.

Dünkü eylem tablolarını memur isyanı olarak niteleyen Koncuk, “Demokratik bir isyan yaşanmıştır. Ne istemiştir memurlar, geçinme aczi içerisinde bırakılmalarına isyan etmiştir, emekliler yok sayılmaya isyan etmiştir. Dolayısıyla bu isyanı, bu tepkiyi kamu görevlileri hakem kurulu değil, hükümetin mutlaka görmesi lazım. Çünkü hükümet masadaki 11 üyeden 6’sına hakim görünüyor. Onun için dün ki tepkimiz doğrudan hükümete yapılmış bir tepkidir. İnşallah bu tepkimizi görürler. Görülmezse ne olur, görülmezse bundan endişe duyarız ve derinleşerek devam eder. Pastadaki payın adil düzen içerisinde kamu çalışanlarına, işsizlere verilmesini talep ediyoruz. Türkiye artık mutlu azınlığın ülkesi olmamalıdır. Mademki Türkiye’de milli gelir kişi başına 10 bin 500 dolara yükselmişse bu payın kamu çalışanlarına, emeklilere ve diğer kesimlere verilmesinin zamanı gelmiştir. İnşallah bunu hakem kurulu görür. Başvurumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Başvurudan umutlu olup olmadığı sorusuna ise Koncuk, şöyle cevap verdi:

“Umutluyum umutlu olmak istiyorum, çünkü ben demokrasiye inanan bir sendikanın genel başkanıyım. Türkiye ne kadar demokratik bunu 29 Mayıs da göreceğiz. İnşallah eylemlerimiz derinleşmeden hükümetin bunun önlemlerini alır ve Türkiye huzura kavuşur.”

İsmail Koncuk, 29 Mayıs’ta istenilen rakama ulaşılmazsa tavırlarının ne olacağı şeklindeki bir soruya da Koncuk, eylemlerin bir süreç olduğunu ve devam edeceğini belirtti. Eylemlerini günlere, haftalara, aylara yayabilecekleri uyarısında bulunan Koncuk, “Türkiye’de sürekli eylemlilik sürecini başlatırız. Bu iş bırakma olur, miting olur, oturma eylemi olur, genel grev olur, olurda olur. Biz hükümete şunu söylüyoruz, bir çukura doğru gitmeyelim, etrafından dolaşalım. Türkiye’de dün her ilde her ilçede binlerce, yüz binlerce kamu çalışanlarının katıldığı eylem oldu. Bu ciddi bir adil düzenin olmadığını gösteriyor. Dost acı söyler biz düşman değiliz, bizim derdimiz ne siyasi, ne ideolojik biz adam gibi yaşamak istiyoruz, insan gibi yaşamak istiyoruz. Bizde milli gelirden, ekonomik büyümeden payımızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hakem Heyeti Kurulu Başkanlığını Sayıştay başkanının yaptığının hatırlatılması üzerine ise Koncuk, Sayıştay başkanının bu heyetin başkanı olduğunu belirterek, Sayıştay başkanına şu mesajı verdi: “İnşallah kurul başkanı olma sorumluluğunda davranacaktır. Bunu görmek istiyoruz.”

Bu arada Devlet Personel Daire Başkanlığı'na beraberindeki bir heyetle gelen Koncuk'u kurumda çalışan bir grup personel çiçekle karşıladı. Koncuk, kendisine verilen çiçekleri bayan basın mensuplarına takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.