Koncuk: Üyesini adam yerine koymayanlar var

Koncuk: Üyesini adam yerine koymayanlar var

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim- Sen Korkuteli İlçe Temsilciliği, Öğretmenler Günü programı düzenledi. Bir restorandaki programa Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Sekreter Musa Akkaş, Mali Sekreteri Seyyit Ali Kaplan, Türk Eğitim- Sen 1 No'lu Şube Başkanı Bünyamin Seçme, Türk Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Fethi Kurt, Isparta ve Burdur'dan sendika yöneticileriyle öğretmenler katıldı.

'STK'LAR DOĞRUYU SÖYLEMELİDİR'

Genel Başkan Koncuk, 15 Temmuz'u hatırlatarak, darbelerin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Sendika olarak 15 Temmuz'dan sonra söyledikleriyle bugün yaptıkları açıklamaların aynı paralelde olduğunu aktaran Koncuk, şöyle dedi:

"Herkesin 'yakın, kesin, yıkın' dediği tarihte Türkiye Kamu- Sen 'adalet ve hukuk' vurgusu yapmıştı. Zira bunun dışında herhangi bir yaklaşım doğru, insani değildir. Sivil toplum örgütleri, ülkenin yanlış yönetilmesi durumunda önem arz eden kuruluşlardır. Sivil toplum örgütleri yanlışı alkışlamak ya da yanlışın yanında durmak amacıyla varlığını sürdürmez. Zaten böyle bir sivil toplum örgütüne ihtiyaç da yoktur. Siyaset kurumu yanlış yaptığında STK'lar doğruyu söylemelidir. İşte biz bunu yaptık. Çok şey yapmadık, yapılması gerekeni yaptık."

"ÜYESİNİ ADAM YERİNE KOYMAYANLAR VAR"

Sendikaların hukuksuzluk karşında üyesinin yanında olması gerektiğine işaret eden Koncuk, şöyle dedi:

"Bir sendikadan beklenen; Haksızlığa, adaletsizliğe karşı üyesinin yanında durmaktır. Bu zaten olması gerekendir. Aslında düşünüldüğünde bu çok bir şey değildir. Ama sesini çıkarmaya korkanlar var. Adına 'sendikayım' diyor; sesi çıkmıyor, üyesinin yüzüne kapıları kapatıyor. Sendikalar, hukuksuzluk karşısında üyesinin yanında olmalıdır ama bu ülkede üyesini satan, adam yerine koymayanlar var. Bu nedenle güvenin kapısı Türk Eğitim- Sen'dir. Elbetteki sendikalar güven kapısı olması gereken kuruluşlardır. Bunun tersi kabul edilemez. Artık bunları söylemeyi dahi önemli görür olduk. Bizim yaptığımız büyük bir şey değil, herkesin yapması gereken bir şeydir. Ama bunları kimse yapmadığında, bizim yaptıklarımız bir anlam ifade ediyor. Keşke bunları herkes ifade edebilseydi. Yanlışların önüne geçilmesinde herkes pay sahibi, sorumluluk sahibi olduğunu ortaya koyabilseydi."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.