KPSS MAĞDURLARI İÇİN VERDİĞİMİZ MÜCADELE MEYVESİNİ VERDİ

KPSS MAĞDURLARI İÇİN VERDİĞİMİZ MÜCADELE MEYVESİNİ VERDİ

EĞİTİM-İŞ'TEN YAPILAN AÇIKLAMA: KPSS MAĞDURLARI İÇİN VERDİĞİMİZ MÜCADELE MEYVESİNİ VERDİ

 Eğitim emekçilerinin sesi olan Eğitim-İş kurulduğu günden bu yana esnek, kuralsız ve iş güvencesiz çalıştırma biçimi olan sözleşmeli öğretmen uygulamasına şiddetle karşı çıkmış bunun sözleşmeli kölelik olduğunu ifade etmiştir. 

Yıllardır atanmayan öğretmenlerimiz ile sözleşmeli öğretmenlerimizi KPSS cenderesinde ezen iktidar, 2011 genel seçimleri öncesi 632 sayılı KHK ile sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirdi. Ancak söz konusu KHK bir mağduriyeti giderirken KPSS puanı ile kadroya geçenler açısından mağduriyet yarattı. Bu konuda Bakanlık nezdinde idari başvuru yapan sendikamız, Bakanlıktan aldığı olumsuz cevap üzerine hiçbir sendikanın cesaret edip açamadığı davayı 20.03.2012 tarihinde Danıştay’da açtı. Dosyanın görüldüğü Danıştay 2. Dairesi bıçak sırtı bir oylama ile 2 'ye karşı 3 oyla yürütmeyi durdurma talebimizi reddetti. Kararı zaman geçirmeksizin Danıştay Dava Daireleri Kurulu'na taşıdık. Aradan geçen süre zarfında gerek hukuksal gerekse sendikal anlamda konunun takipçisi olduk.

Bakanlık, Danıştay Üst Kurulu'nun talebimizi karara bağladığı ya da bağlamak üzere olduğu bu dönemde 26.03.2014 tarih ve 1272727 sayılı yazısı ile sorunu çözmek üzere “anlamlı” bir adım attı.  Eğitim-İş’in kararlı çabaları sonucu kazanılan bu hakkın kullanılabilmesi için KPSS puanı ile kadroya geçen öğretmenlerimizin ekteki dilekçeyi okul müdürlüklerine vermeleri gerekmektedir.

Dilekçe İçin Tıklayınız

MEB'in ilgili yazısı için tıklayınız


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.