Kürtçe Dersini Seçmek İsteyen Öğrencilere Okul Müdürü İzin Vermedi

Kürtçe Dersini Seçmek İsteyen Öğrencilere Okul Müdürü İzin Vermedi

Şırnak’ta Seçmeli Ders Olarak Kürtçe Dersini Seçmek İsteyen Öğrencilere Okul Müdürü İzin Vermedi!

 Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Şırnak`ta Seçmeli Ders Olarak Kürtçe Dersini Seçmek İsteyen Öğrencilere Okul Müdürü İzin Vermedi!` başlıklı açıklama metnidir.
 
Şırnak‘ın Kumçatı (Dêrgulê) beldesinde bulunan Vali Aslan YİBO‘da (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) okuyan öğrenciler, seçmeli ders olarak Kürtçe dersini seçmek isteyince Okul Müdürünün baskısına maruz kaldı.

21 Şubat Dünya Anadili Günü`ne sayılı günler kala gerçekleşen bu skandal, AKP`nin seçmeli dersler konusunda öğrencilerin iradesini fiilen nasıl yok saydığını gözler önüne sermiştir. Üstelik Okul Müdürü Sabri Salgut, yasal haklarını kullanarak seçmeli ders tercih formuna Kürtçe dersini ekleyen öğrencilere, "Bu formalarda işaretlemiş olduğunuz Kürtçe seçmeli dersleri değiştireceksiniz, yerine başka dersler seçeceksiniz. Zaten Kürtçe ders istiyorsanız, o dili biliyorsunuz buraya gelmenize gerek yok" diyerek, yöneticilik görev ve sorumluluğu ile bağdaşmayan baskıcı, dayatmacı ve çocukların eğitim hakkını sakatlayan bir davranış sergilemiştir. Yaşanan bu skandal karşısında, 67 veli çocuklarının hakkını korumak için Okul Müdürü ve diğer yöneticiler hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne şikayet dilekçesi vermiştir.
Bilinmelidir ki çocukların anadilinde eğitim hakkını seçmeli derslerle geçiştirenler karşısında, bir eğitimcinin böylesine bir dayatma içine girmesinin kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Bu nedenle Eğitim Sen olarak her dilin bir diğerini tamamladığı ve güçlendirdiği gerçeğini yok sayan, çocukların eğitim hakkına müdahale eden ve onların iradelerini yok sayan okul yöneticileri hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını talep ediyor, söz konusu sürecin yakından takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.