Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşünde Soma'da Duygu dolu anlar‏

Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşünde Soma'da Duygu dolu anlar‏

Eğitim-iş'in 17 Aralık'da Muğla’nın Yatağan ilçesinden başlattığı “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı” yürüyüşü ikinci gününde Manisa, Soma ve Balıkesirayağı ile devam ediyor.

 Manisa Valiliği önünde toplanan yürüyüş kolu ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar eşliğinde Manolya Meydanına kadar yürüdü. Burada bir açıklama yapan Eğitim-iş Genel Başkanı Veli Demir, konuşmasına Pakistan’da Taliban militanları tarafından katledilen 141 öğrenci için başsağlığı dileyerek başladı.

Demir, “Bizim yürüyüşe başlama nedenlerimizden ilki olan laik eğitimdi. Laik eğitim veren bir okula karma eğitim veren bir okula Taliban üyeleri saldırdı. 150’ye yakın çocuk katledilmiş 150’ye yakın insan da yaralanmıştır. Buradan bu terör eylemini yapan örgütleri kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Demir, Muğla’nın Yatağan ilçesinden başlatılan yürüyüş tarihinin 17 Aralık olarak seçilmesini ise şöyle açıkladı:

“17 Aralık’ın unutulmaması ve unutturulması için bir bilinç haline getirilmesi için yürüyüş tarihimizi 17 Aralık olarak seçtik. Manisa’dan Manisa Meydanından bir kez daha sesleniyorum siyasal iktidara. Eğer siz doğrudan yanaysanız, siz dürüstlükten yanaysanız, geliniz 17-25 Aralık tarihleri arasındaki haftayı yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası ilan edelim.”

Manolya Meydanı’nda yapılan açıklamanın ardından yürüyüş kolu Akhisar’a doğru harekete geçti. Akhisar da yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından Soma'ya ulaşan kortej, burada Soma'da maden kazasında kaybettiğimiz maden şehitlerinin mezarlarını ziyaret edip saygı duruşunda bulundu. 

Oldukça duygusal anların yaşandığı ziyarette emek mücadelesinin, sınıf dayanışmasının önemi vurgulanarak Özelleştirme katliamdır, bir daha Zonguldak, Soma, Ermenek yaşanmasın yazılı pankartlar açıldı, maden emekçilerinin fıtratında ölüm olmadığı dile getirildi.

Ziyaretin ardından Soma Cumhuriyet Anıtı önünde basın açıklaması yapıldı.

Eğitim-iş Yürüyüş korteji buradan Balıkesir'e geçecek. 19 Aralık'da Bursa ve Eskişehir'in ardından 20 Aralık'da Tandoğan da büyük kitlesel bir eylem yapılacak.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.