Maaşa yapılan artış zamlara gitti

Maaşa yapılan artış zamlara gitti

Eğitim Bir Sen: Maaşlara Yapılan Artış Son Zamlarla Geri Alınmıştır

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, son dönemde yapılan zamların can yaktığını belirterek, “Hükümetin öğretmene verdiği maaş zammının ödünç olduğu, yapılan son zamlarla ortaya çıkmıştır. Neredeyse bütün memurlara verilen ek ödemeyi öğretmenden esirgeyen hükümet, iyileştirme amaçlı yapılan maaş zammını da çok görmüştür” dedi.
 
 Çankırı Şubemizin il divan toplantısı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Solak, Üniversite Temsilcilik yöneticileri, Kadınlar Komisyonu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.
 
 Toplantıda konuşan Özer, sendika olarak birliğin ve beraberliğin tek adresi olduklarını ifade ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulması için ellerinden geleni yapmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Özer, çözüm bekleyen sorunların giderilmesi çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 
 
 Türkiye’de eğitime ilişkin düzenlemelerin MGK, YÖK, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi gibi kurumlar tarafından yapıldığını kaydeden Özer, “Yükseköğretim, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra, ilk ve ortaöğretim ise 28 Şubat darbesinden sonra şekillenmiştir. Ancak 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle milletin sözü hâkim kılınmıştır” dedi.
  
Yeni eğitim sisteminin başarıya ulaşması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Özer, bunların başında ise öğretmen açığının geldiğini, 120 bin olan öğretmen açığının en kısa sürede giderilmesi gerektiğini ifade etti.
  
Özer, toplu sözleşme taleplerinden bir kısmının gerçekleştiğini vurgulayarak, diğer taleplerinin de yerine gelmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.
 
 Konuşmasında, öğretmenlere yönelik şiddeti eleştiren Özer, “Milli bünyemizi hırpalayan ve mevcudiyetimizi kemirip duran şifa bilmez bir dert olan cehaletle savaşan öğretmenlerimizin bu savaşta tek başına korumasız kalması bizleri üzmektedir. MEB, diğer yetkililer ve halkımız bu konuda duyarlı olmalı ve öğretmenlerimize sahip çıkmalıdır. Bu şiddetin ortadan kalkması için değerler eğitimi daha fazla önemsenmelidir” şeklinde konuştu.
 
 Ahmet Özer, yapılan son zamlara da değinerek, dünyanın en pahalı benzinini halkımızın kullanmasının izaha muhtaç olduğunu belirtti. Milyonlarca insanın asgari ücretle çalıştığı, çalışan kesimin önemli bir kısmının açlık sınırında olduğu bir ülkede akaryakıta, doğalgaza ve elektriğe zam yapılmasını doğru bulmalarının mümkün olmadığını dile getiren Özer, bunun, adil olmayan tabloyu daha da kötü hale getirdiğini kaydetti. 
 
 Karatekin: Gayemiz Yüreklere Geleceğin Tohumlarını Atmaktır
  
Şube Başkanımız Kasım Karatekin ise, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde üç yıldır, Milli Eğitim’de ise bu yıl yetkili sendika olduklarını ifade etti. Karatekin, “Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
  
24 Kasım’da öğretmenlerin gönlünü almak için söylenen yaldızlı sözcüklere artık itibar etmeyeceklerini vurgulayan Karatekin, bu yılki resmi etkinliklere katılmama kararı aldıklarını açıklayarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Gayemiz her türlü sıkıntıyı ve sevinci birlikte paylaşmak, günü kurtarmak yerine yüreklere geleceğin tohumlarını atmaktır.”
 
 Şube ve Kadınlar Komisyonu faaliyet raporlarının okunmasıyla toplantı sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.