MEB Hukuk Müşavirliğinden KEY Görüşü

MEB Hukuk Müşavirliğinden KEY Görüşü

MEB Hukuk Müşavirliği KEY konusundaki kazanılan davalarda ne yapılması gerektiğini açıkladı.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı, Konut Edindirme Yardımını alamayarak mahkemeye başvuran ve davayı kazanan hak sahipleri konusunda valiliklere gönderdiği yazı ekindeki Hukuk Müşavirliğinin görüşü doğrultusunda hareket edilmesini istedi.


Gönderilen yazıda:
Bilindiği üzere, 3320 sayılı "Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun" ile Bakanlığımız birimlerine konut edindirme yardımı kesintilerinin aylıklara ilişkin hükümler doğrultusunda tahakkuk ettirilerek ilgili banka hesabına yatırılması görevi verilmiş, 5664 sayılı "Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun'' ile yapılan bu kesintilerin Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından hak sahibine ödenmesi görevi verilmiştir.


Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan yazılar ile, kendisine konut edindirme yardımı hiç ödenmeyen veya eksik ödenenlerce İdare Mahkemelerinde Bakanlığımız ve Tasfiye Halinde Emlak Bankası A. Ş. aleyhine açılan davalar neticesinde, konut edindirme yardımının yasal faiziyle davalı idarelerce davacıya ödenmesine hükmolunduğu belirtilerek yapılacak ödemeye ilişkin bilgi istenilmektedir.


Buna göre, konut edindirme yardımı ödemeleri mevcut haliyle hukuki durum içerdiğinden konuya ilişkin Hukuk Müşavirliğinden bilgi talep edilmiş olup cevaben alınan ilgi yazı ekte gönderilmiştir.


Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." demektedir.


Cihat Karakuş/TES Osmaniye
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.