MEB önünde nöbet ücreti eylemi

MEB önünde nöbet ücreti eylemi

Öğretmenlerin nöbet görevinin fazla mesai sayılıp ücretlendirilmesini isteyen Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı.

 MEB önünde toplanan grup, üzerilerinde, "Öğretmenleri tehdit etmeyi bırakın, taleplerine kulak verin, nöbeti ücretlendirin", "Nöbete ücret ödenmelidir" ve "Öğretmenler köle değildir" yazılı dövizler açtı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, burada yaptığı açıklamada, nöbet görevi nedeniyle eğitim emekçileri ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakılsa da söz konusu görevin eğitim-öğretimin bir parçası olmasının ve öğretmenler tarafından yerine getirilmesinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

9 Şubat'tan itibaren tüm işyerlerinde nöbetlerin fazla mesai olarak kabul edilmesi ve ücretlendirilmesi talebiyle nöbet tutmama eylemleri başlattıklarını belirten Karaca, taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Kamuran Karaca, MEB'in bu konuda en kısa sürede bir çözüm üretmesi gerektiğini, nöbet görevi ücretlendirilene kadar tepkilerini dile getirmeye devam edeceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.