MEB’İN MÜLAKATLA İMTİHANI

MEB’İN MÜLAKATLA İMTİHANI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen istihdamının sözleşmeli ve mülakatla yapılmasına kati olarak karşı olduklarını bir kez daha yineleyerek, “İnşallah yargı talebimiz doğrultusunda karar verir ve kökten bu sorunu çözer” dedi.

14 Nisan tarihinde başlayan mülakat sürecine değinen Geylan, şu ana kadar yansıyan bilgilere göre güvenlik soruşturması temiz öğretmen adaylarına KPSS puanları ölçüsünde mülakat puanı verildiğini söyleyerek, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a teşekkür etti.

Yönetici atama mülakatları ile ilgili uyarılarda da bulunan Geylan, “Bakalım bu kez, taşra teşkilatında çöreklenmiş çetevari yapılara engel olunabilecek mi? Yoksa yine aynı tas aynı hamam teranesiyle mi muhatap olacağız?” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türk Eğitim-Sen olarak öğretmen istihdamının sözleşmeli ve mülakatla yapılmasına kati olarak karşıyız ki, nitekim bununla ilgili yargı sürecini de KHK’nın yayınlandığı ilk andan itibaren başlatmış bulunuyoruz. İnşallah yargı talebimiz doğrultusunda karar verir ve kökten bu sorunu çözer.

14 Nisan’da başlayan öğretmen mülakatları devam ediyor. Şu ana kadar yansıyan bilgilere göre, güvenlik soruşturması temiz öğretmen adaylarına KPSS puanları ölçüsünde mülakat puanı veriliyor.

Mülakat öncesinde komisyonlara verdiği talimatla bu durumu sağlayan sayın Bakana teşekkür ediyoruz. Mülakat komisyonlarındaki muhtemel adaletsizliklerle genç meslektaşlarımızın hayallerinin çalınmasına engel olundu.

Diğer yandan, MEB’de yönetici atamaları için de mülakat süreci devam ediyor. Geçen yıllarda yönetici mülakat komisyonlarında yaşanan skandallar ve rezaletler hala hafızalarımızda canlılığını koruyor. Çekirdek çitler gibi kul hakkı yendiğini, gayri meşru yandaş ilişkilerle sürecin yürütüldüğünü unutmadık!

Sayın Bakan başta olmak üzere MEB bürokrasisinin bu sefer nasıl bir tutumla yönetici mülakat sürecini yönettiklerini yakinen izliyoruz. Bakalım bu kez, taşra teşkilatında çöreklenmiş çetevari yapılara engel olunabilecek mi? Yoksa yine aynı tas aynı hamam teranesiyle mi muhatap olacağız? Takip ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.