MEB’in Otoriterliğinden Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okulları da Payını Aldı!

MEB’in Otoriterliğinden Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okulları da Payını Aldı!

ğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `MEB’in Otoriterliğinden Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okulları da Payını Aldı!` başlıklı basın açıklaması

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`nın bir kararı ile eğitimdeki taşlar yerinden oynamaya devam ediyor! Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü`nün 10/07/2014 tarih ve 2914740 sayılı yazısı ile birçok kurumun yönetici görevlendirmesini doğrudan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılacaktır. 

 

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere diğer şehirlerdeki merkez öğretmen evi ve akşam sanat okulları ile proje okullarının, doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlanarak kurum yönetici görevlendirmelerinin de doğrudan Bakan tarafından yapılması sağlanmıştır. 

 

AKP iktidarı ile birlikte kişiselleştirilmiş iktidar yapısının giderek yerleştiği bir dönemde, Bakan Nabi Avcı`nın söz konusu kurumlara doğrudan müdür görevlendirmesi yapabilmesinin yaratacağı sonuçlar açıktır!

 

Örneğin, yatak kapasitesi ve doluluk oranları açısından ülkenin en iyi öğretmen evlerinin müdürlerinin Bakan tarafından görevlendirilecek olması, hali hazırda görev yapan ve bu kurumlara sınavla atanmış, yıllarca bu kurumlara emek vermiş, deneyimli müdürler için hak kayıpları ve yeni mağduriyetler yaratacaktır. Geçmiş dönemde bu kurumlar üzerine yürütülen tartışmaları da hatırladığımızda,

 

 

  • Öğretmen evlerinde kadrolaşma politikalarında yeni bir dizayn olacağını, 
  • Bu kurumların tamamıyla AKP`nin arka bahçesi haline getirileceğini, 
  • Öğretmen evleri ve sanat okullarının doğrudan Bakan kontrolü ve denetiminde prestij sahibi kılınarak taşıdıkları rant potansiyelinin geliştirilmek istendiğini,

 

 

görmek mümkündür. Dolayısıyla MEB`in amacının bu kurumlardaki köklü sorunları çözmek olmadığı görülmektedir. Kaldı ki öğretmen evlerinde çalıştırılan işçilerin sorunları, 4-c`lilerin sorunları, kimi kurumların işletmecilere devredilmesi, uygulamada birliğin olmaması gibi çok sayıdaki sorunun çözüme kavuşturulması için Bakan`ın doğrudan müdür görevlendirmesine gerek yoktur. 

 

MEB`in bu hamlesini yakından takip ettiğimiz, oluşacak olası hak kayıplarına karşı gerekli adımları atacağımız ve bu kurumların geleceğini kimsenin iki dudağı arasına bırakmayacağımız herkes tarafından iyi bilinmelidir!

 

Milli Eğitim Bakanlığı‘nın ilgili yazılarını görmek için tıklayınız. 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.