Memur-Sen 1 Mayıs'ı Kahramanmaraş'ta kutlayacak

Memur-Sen 1 Mayıs'ı Kahramanmaraş'ta kutlayacak

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim Meydanı yerine Kahramanmaraş'ta kutlama kararı aldı.

 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki sendika başkanları, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yalçın, "1 Mayıs" denildiğinde akla tek merkezin geldiğini, Taksim Meydanı'nı daha sempatik hale getirmek için çalıştıklarını ama marjinal grupların bunu manipüle ettiğini söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bu yıl Taksim'de kutlamak istediklerini belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce şu Taksim kabusunu yıkalım. Taksim'de çatışmadan, konuşarak, uzlaşarak, bayram, şenlik havasında 1 Mayıs yapabiliriz' dedik. Valilikten izin istedik, tabii valilik ilkesel davranarak, 'Burası gösteri alanından çıkarıldığı için İstanbul'un başka alanlarını size önerebiliriz' dediler. 'Öyleyse biz Kahramanmaraş'a yöneliyoruz' dedik çünkü Kahramanmaraş'ı özellikle seçmemizdeki neden şu: Türkiye, küresel operasyonlarla karşı karşı karşıya, durmadan dış çemberleme, Türkiye üzerine hesaplar... İçeride bu anlamdaki teşne yapıların kullanılması gibi sıkıntılar yaşanıyor. Dolayısıyla Türkiye, ayağa kalkma, bağımsızlığını tahkim etme, kadim medeniyeti yeniden ikame etme mücadelesi veriyor.

Böyle bir süreçte Kahramanmaraş'ın seçilmesi... Kahramanmaraş, emperyalizme karşı ilk başkaldırının olduğu sembol şehir, onun için Kahramanmaraş, o yüzden biz de bu kez Kahramanmaraş'ta olalım ve buradan emek dünyasının hissiyatını, ekmek mücadelesini, alın teri mücadelesinin gündemini Türkiye gündemine taşıyalım."

Yalçın, kutlamalar konusunda kolaylık gösterdikleri için belediye yetkililerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.