Memur-Sen'den Memurları Kızdıracak Öneri!

Memur-Sen'den Memurları Kızdıracak Öneri!

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yapmış olduğu bir açıklamasında memurların sendika üyeliğine göre ikramiye alması konusunda taleplerini dile getirdi.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın sendikası tarafından organize edilen "Toplu Sözleşmenin Dünü, Bugünü ve Yarını" adlı panele katıldı.

Burada gündeme, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Memur Sen Başkanı Ali Yalçın konuşmasında ayrıca kamu personellerine dair önemli başlıklar hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. 

SENDİKAYA GÖRE İKRAMİYE ÖDENMELİ

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından yapılan açıklamada, kamu personelleri için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Bu konuda sendika üyesi olmayan memurlara eleştirilerde bulunan Ali Yalçın bu personellerin sendika üyelik aidatı ödemediğini ve sendikaların yürüttükleri çalışmaları sonucu elde edilen kazanımlardan faydalandıklarını ifade etti. 

Bu çerçevede ikramiye konusuna değinen Ali Yalçın çok konuşulacak şu açıklamalarda bulundu. 

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın'ın İkramiye Açıklaması

"Toplu sözleşmeden yararlanmak için sendikalı olmanıza gerek yok fakat toplu sözleşmeyi sendikalar imzalıyor. Sendika üyesi olarak emeğin hakkını aramada dayanışmaya dahil olmamak sendikal mevzuatta ne hikmettir sorun teşkil etmiyor. Çünkü sendika üyesi olmayan kamu görevlilerinin de toplu sözleşmeden dayanışma aidatı ödemeden yararlanma hakkı var ne hikmetse. Yetkili sendika üyesi olmakla yetkisiz sendika üyesi olmak arasında da bir fark yok. Her ikisi de aynı miktarda toplu sözleşme ikramiyesi alıyorlar. Oysa ya yetkili sendika üyesi olanlara artırılır ikramiye ödenmeli ya da yetkisiz sendika üyelerine toplu sözleşme ikramiyesi ödenmemeli."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.