Memur-Sen, Rohingya Müslümanları için yardım kampanyası başlattı

Memur-Sen, Rohingya Müslümanları için yardım kampanyası başlattı

Memur-Sen, Rohingya Müslümanları için yardım kampanyası başlattı

MANİSA (CİHAN)- Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Yüksel Ülker, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Budistler tarafından katledilen Rohingya Müslümanları için konfederasyon olarak yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Ülker, yaptığı açıklamada katliama dikkat çekmek için sendika genel merkezlerinin 24 Temmuz 2012 günü Hak-İş ve Mazlum-Der ile birlikte ortak basın toplantısı düzenlediğini, eli kanlı Budistlere karşı sessizliğe bürünen Myanmar rejimini kınadıklarını hatırlattı. Memur-Sen'in bu insanlık ayıbına da sessiz kalmadığını belirten Ülker, "Endenozya, Bosna, Somali, Pakistan, Gazze gibi yerlerdeki insanlık dramında olduğu gibi şimdi de Rohingyalı Müslümanların yanında yer alıyoruz. Memur-Sen olarak bu yardım kuruluşları vasıtasıyla ilk etapta 100 bin lira toplamıştık. Konfederasyonumuza bağlı diğer sendikaların da katılımıyla rakamın 200 bin liraya ulaştığını öğrendik. Aynı duyarlılığı Manisa'da yaşayan vatandaşlarımızın da göstereceğine inanıyorum." dedi. Yüksel Ülker, dünyanın gözü önünde yapılan katliama seyirci kalınmamasını isteyerek, yardım kuruluşları vasıtasıyla Arakan'daki Rohingya Müslümanları için yardım edilmesi çağrısında bulundu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.