Memur-Sen’den Sağduyu Çağrısı

Memur-Sen’den Sağduyu Çağrısı

Memur-Sen’den Sağduyu Çağrısı

 Berkin de Burak da bizim canlarımız. Acılarımız yeni acıların gerekçesi yapılmamalıdır. Şimdi Rahmet dileme ve sağduyu vaktidir.

Vatandaşların, kurallar içerisinde, yakmadan, yıkmadan ve suistimal etmeden demokratik taleplerini meşru yollardan dile getirmeleri en tabii haklarıdır.
Ancak huzura ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu şu günlerde gösterilerin, marjinal gruplar tarafından farklı mecralara çekilmek istendiği aşikardır. Bir takım yapıların, Çözüm Süreci ile sağlanan barış ortamından rahatsız olduğu bir dönemde, yakaladığımız huzur ikliminin dağılmaması için samimi ve ortak bir gayretin içinde olmalıyız.
İllegal gruplar tarafından atılan molotof ile otobüste diri diri yanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Serap Eser'in cenazesinde aynı duyarlılığı sergilemeyen hatta acılar üzerinden gerilim üretmek isteyenlerin sahneye koyduğu oyunların farkında olduğumuzun da herkes tarafından bilinmesini istiyoruz.
Berkin Elvan ve Burak Can Karamanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Olaylarda yaralanan vatandaşlarımıza da ‘geçmiş olsun’ diyoruz.
Öte yandan Berkin Elvan'ın ölümünün ardından polis ile göstericiler arasında çıkan olaylar esnasında hayatını kaybeden polis memuru Ahmet Küçüktağ’a da Allah'tan rahmet diliyor, ailesine başsağlığı diliyoruz.
Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve ülkemizin geleceği için; Organize güçlerin oyununa gelinmemelidir. Toplumsal barışı sağlaması gereken bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaların kaosa katkı yapacak eylem ve davranışların içerisine girmelerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu sözde demokratik kuruluşlara, toplumun huzurunu bozacak eylemlerden uzak durmaları çağrısında bulunuyoruz.

Memur-Sen olarak, herkesi sağduyu ve anlayışa davet ediyor, şiddetin diline mesafe konulmasını istiyoruz.

Kritik bir eşikten geçen ülkemizde en önemli unsur birlik ve beraberliğin bozulmamasıdır. Bu birlik ve dirlik içinde hep birlikte büyük Türkiye ideali ve güçlü medeniyetimizin yeniden inşası niçin çalışmalıyız. Provokasyonlara çanak tutulmasın ki yeni Buraklar yeni Berkinler gerginliklere kurban gitmesin.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.