Memur-Sen'den Suriye'ye Yardım

Memur-Sen'den Suriye'ye Yardım

Memur-Sen, “Sana İhtiyacım Var” kampanyası kapsamında İHH’ya 600 bin TL yardımda bulundu. - See more at: http://www.egitimbirsen.org.tr/manset-haberleri/memur-sen-den-suriye-ye-yardim/2555/#sthash.JHZu5Lvx.dpuf

 Suriye halkı için başlatılan yardım kampanyasına ilişkin Memur-Sen Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanlarının katıldığı toplantının sonunda, 600 bin TL’lik çeki İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan’a teslim etti. 



 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Esed güçleri  tarafından atılan varil bombalarından canlarını kurtarmak için kaçan Suriyelilerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirterek, şöyle konuştu: “Bölgede yaşayan, hayatlarını yardımlarla ancak devam ettirebilen Suriyelilerin büyük kısmı evlerini terk etmemek için direnirken, evlerine varil bombaları isabet eden Suriyelilerin kamplara sığınmaktan başka çaresi kalmıyor. Her geçen gün insani dram daha da artıyor. Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 150 bin kişi hayatını kaybetti, 6 milyon 500 bin kişi ülkesini terk etti.  Ölenlerden 71 bini sivil… 71 bin sivilden 7 bin 626’sı çocuk, 5 bin 70’i kadın…”


 

Seyirci Kalamazdık

 

 “Durum bu kadar kötü iken, sessiz sedasız oturup bekleyemeyiz” diyen Gündoğdu, “Masum Suriyelilerin hayatta kalması için dün olduğu gibi bugün de sorumluluk alarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Suriye’de din adamları, yaşanan sıkıntıdan dolayı yiyecek bulamayan yoksullara eşek, köpek ve kedi eti yeme fetvası verdi. Esed rejim güçleri tarafından kuşatılan Şam-Beyt Sahım köyünde yaşayan bir kadının feryadı ise halen yankılanıyor. Batı’dan umudunu kesen Suriyeli bacımız bu sefer insani örgütlere seslenmek yerine hayvan hakları örgütlerine seslenerek, ‘bizi insan olarak görmüyorsanız, bari hayvan olarak görün’ demişti. Bu ne büyük bir utanç ne büyük bir acı? Biz bu sese kulağımızı tıkayamayız. Bu ses Batı’dan değil ama mazlumların sesi Memur-Sen ailesinden ve onurlu milletimizden karşılık buldu” şeklinde konuştu.



 

Gündoğdu, Memur-Sen olarak Suriye halkının yaşadığı drama seyirci kalmadıklarını ve kalmayacaklarını vurgulayarak, “Bu nedenle Suriye’de, başta çocuklar olmak üzere, kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için Memur-Sen olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘Sana İhtiyacım Var’ yardım kampanyası kapsamında Memur-Sen Genel Merkezi başta olmak üzere, bazı il teşkilatlarımız tarafından bize gönderilen toplam 600 bin TL’yi  İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’na (İHH), Suriye halkının yaralarının sarılması için teslim ediyoruz. Bu yardıma maaşları ile destek veren Memur-Sen Konfederasyonu ile bağlı sendikaların genel başkan ve yardımcılarına da teşekkür ediyorum” dedi.

 

İHH Ankara Sorumlusu Mustafa Sinan ise, Memur-Sen’e teşekkür ederek, yardımların sürekli ve katlanarak arttığını, Suriye’ye ulaşan yardım TIR sayısının 2 bin 750’yi geçtiğini söyledi.  


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.