Mersin Memur-Sen’in Yağlı Hoşaf İsyanı…

Mersin Memur-Sen’in Yağlı Hoşaf İsyanı…

Memursen Mersin şubesi neden il müdürünü hedefe koyuyor ?

Osmanlı Devletinde yeniçeriler bir bahane uydurup sürekli isyan ederdi. Padişah bu isyanları engellemek için ferman çıkardı. Haklarını fazlası ile verin, isyan etmesinler...! Uzun süren bir sessizlik oldu.

Derken yeniçerilerden biri ortaya bir lâf attı:
“Son günlerde dağıtılan hoşafta hiç yağ yok. Yağlı hoşaf isterük diyelum!”
Slogan tuttu:
“Yağlı hoşaf isterüüükkk” diye birkaç kez bağırıldıktan sonra, padişaha gidecek talepname oluşturuldu:
“Hakkımız yeniyor, istihkakımız çalınıyor, o kadar ki, son zamanlarda dağıtılan hoşafın yağını bile kestiler. Biz yağsız hoşaf istemezük!”
Bağıra bağıra meydanı inletmeye başladılar.
Yeniçerilerin talepnamesi geldiğinde, Padişah, yeniçeri için pişirilen hoşafa bol miktarda yağ konmasını buyuruyor, ama bu kez de aşçılar ayaklanıyor:
“Hoşafa yağ konmaz!”
“Peki o zaman kesilen nedir ki bunlar ayaklandı?”

Anlatıyorlar:
“Hünkârım, biz yakın zamana kadar tek kepçe kullanıyorduk. Kuru fasulye kepçesiyle hoşafı da dağıttığımız için hoşaf kazanı yağlanıyordu. Yakın tarihte hoşaf için ayrı kepçe kullanmaya başladık. Tabii hoşaf kazanı yağlanmadı. Bunu bahane ediyorlar.”

Ama bu sayede “Hoşafın yağı kesildi” deyimi edebiyatımıza giriyor.

Bunu niye anlattık,
Tabii ki Mersin Memur-Sen’in 31 Mart seçim ayaklanmasını anlatmak için…
Memur-Sen şube başkanı Ertuğrul YILDIZ bir yakın arkadaşını Mersin Suphi Öner öğretmenevine müdür yardımcısı olarak atanması için çok çaba sarf ediyor ve sonunda bunu başarıyor.

Sonra yaşananlar ibretlik, Memur-Sen şube başkanı Ertuğrul YILDIZ’ın kardeşi vefat ediyor ve Urfa’dan çok sayıda akraba ve arkadaşının da katılımı ile Mersinde geniş katılımlı bir cenaze merasimi düzenleniyor. Malum Urfa yöresinde cenaze ağır olur, taziyeler uzun sürer. Cenazeye katılanlara öğretmenevinde yemek veriliyor. Bir hafta kadar süren ağırlamalarda 60 bin tl civarı yaklaşık maliyet oluştuğu, ancak cenaze sahibinin 6 bin tl fatura ödediği ortaya çıkıyor. Bunun üzerine Memur-Sen şube başkanı Ertuğrul YILDIZ’ın arkadaşı öğretmenevindeki görevinden alınıyor….

Yani  hoşafın yağı kesiliyor….

Sonra isyan başlıyor, İl Milli Eğitim Müdürünü istemezük….

Daha önce İL MEM yöneticileri sorununuz yoktu…! Bir günde kötü mü oldu Mersin MEM…?

Günümüzün yeniçerileri Memur-Sen Mersin başkanları oluyor….

Sonra Mersin İl Milli Eğitim Müdürü başarısız, yolsuz, hırsız teranelerini sosyal medyadan ortalığa savuruyorlar. Mersin Valisinden,  İçişleri Bakanına kadar yakışıksız ithamlarda bulunuyorlar… Sanıyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti bir muz cumhuriyeti… Sendikada bir mevkii elde ettikleri için sanıyorlar ki yeniçeri isyanı ile İl müdürleri, vali, içişleri bakanı görevden alınacak…

BU SENDİKA OPERASYONU NEDEN 31 MART SEÇİMLERİ ÖNCESİ YAPILDI?

Bu tarihin seçilmesi tesadüf değildir. Mersin Büyükşehir Belediye seçimlerinin kritik geçeceğini biliyorlardı. Seçim öncesi hükümetin panik ile görevden almalara girişeceğini ve bu karambol ortamında İl Milli Eğitim Müdürünü görevden aldırıp yerine Ertuğrul YILDIZ’ı getirmek istiyorlardı.

Şu ana kadar Ertuğrul YILDIZ’ı İL MEM Müdürü yapamadılar ancak Cumhur ittifakının oy kaybetmesini sağladılar…

Seçim öncesi yapılan bu operasyon size neyi hatırlattı bilmem, ancak bana meşhur 17-25 Aralık operasyonunu hatırlattı.

ÜYELERE TUZAK… MERSİN MEMUR SEN, ÜYELERİNE EYLEM İÇİN SMS ATTI…

Memur-Sen bugün üyelerine eylem mesajı attı. Bu yaşanan çirkefliklerini savunmak için Memur-Sen üyelerini kullanmak istiyorlar.  Bu eylem için ise Mobbing kelimesini uydurmuşlar… Neden mi? Çünkü Twitter üzerinden daha önce ortaya attıkları iddiaların hiçbirini ispatlayamadılar. O tweetler sebebi ile tweet atan, paylaşan, yorumlayan  Memur-Sen üyeleri hakkında adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.  Bu sefer Memur -Sen üyelerini mobbing karşıtı eylem adı altında toplayacaklar, ancak orada “yağlı hoşaf” meselesini konuşacaklar.

Memur-Sen üyelerinin haklarını korumak yerine onları cepheye sürüp kendi menfaatlerinin devamını sağlamaya çalışıyorlar. Bir sendika, üyelerini suça teşvik eder mi? Mersin Memur-Sen yapıyor…
Mersin Memur Sen'in kamu kurumlarına saldırıları kesinlikle sendikal faaliyet kapsamına girmez. Bu açıklamalar ve yarın yapacakları basın açıklaması suçtur ve katılanlara soruşturma açılmasını gerektirecektir.

Memur-Sen genel merkezi bu olaylardan kurumsal kimliğin ve üyelerinin zarar göreceğini bildiği halde sessiz kalıyor. Neden sessiz kalıyor ?

ERTUĞRUL YILDIZ KİMDİR?

Eğitim-Bir-Sen şube başkanı…. Duymayanlar şaşıracak… Geçen hafta kendisinin PKK eyleminden dolayı DGM’de yargılandığı ortaya çıktı. Ayrıca FETÖ/PDY kapsamında soruşturma geçirmiş… Daha önceleri Eğitim-Sen üyesi imiş…

Bir güç Ertuğrul YILDIZ’ı alıp Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürü yapmıştı. 6 ay sonra kovuldu geldi Mersin’e neden kovuldu dersiniz? Beceriksizliği sebebi ile çim sahaları kuruttuğu söyleniyor…  Başka bir sebebi varsa kendisi açıklayabilir… Şanlıurfa’dan tersyüz olup Mersin’e gelen Er
Bunu yapalım
Kaynak:
Www.Mersinhabemerkezi.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.