MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ZOR İŞ!

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ZOR İŞ!

İSMAİL KONCUK: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ZOR İŞ!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yaptıklarıyla unutulmaz bakanlar listesine girdiğini söyledi.

Genel Başkan Koncuk, bu dönemde öğretmenliğin mülakatlı hale getirildiğini, “ya işinizi ya eşinizi” denilerek sözleşmeli öğretmenlerin tercihte bulunmalarının istendiğini, yargı kararlarının uygulanmadığını, torpilli yönetici mülakatlarına seyirci kalındığını, müfettişlik sisteminin kaldırıldığını, 10 bin atama sözünün yerine getirilmediğini kaydetti.

Koncuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın İsmet Yılmaz yaptıklarıyla unutulmaz bakanlar listesine girdi. Neler yapmadı ki?

1-Öğretmenlik ilk defa mülakatlı bir meslek haline geldi.

2-Müfettişlik sistemi kaldırıldı, binlerce maarif müfettişi boş oturan insanlar haline getirildi. Sadece 500 kişi ile işler yürütülecekmiş.

3-İlk defa bir Bakan, "Ya işinizi ya da eşinizi bırakın." diyerek, Anayasanın 41. Maddesini uygulamanın devletin görevi olduğunu unuttu.

4- Öğretmen mülakatında -+5 puan uygulanacak talimatı uygulanmadı, nasıl uygulamazsınız, "Talimatımı uygulamamak kimin haddinedir?" demedi.

5-Hukukçu bir bakanın döneminde de, okul yöneticilerinin, şube müdürlerinin aldığı yargı kararları uygulanmadı. Uygulananlar ise göstermelik.

6-Kadrolu il içi mağdurlarının, sözleşmeli öğretmenlerin aile bütünlüğünü sağlamak adına bir yol bulunamadı. Seyretmekten başka bir şey yok.

7-Torpilli yönetici mülakatlarına seyirci kalındı. Bir sözde sendikanın yerel çetelerine, paralel yetki kullanımına göz yumuldu.

8-Sayın Cumhurbaşkanın "Ağustos 2017'de 10 bin öğretmen atayacağız." sözü havada bırakıldı. Sayın Bakan sözün tutulması için bir gayret sarf etmedi.

9-Şimdi alan değişikliği sözünün nasıl tutulacağını ya da bir aldatmaca olup olmadığını merakla bekliyoruz. Umudum çok değil.

10-Bunlar benim aklıma gelenler, gelmeyenleri de siz hatırlatın ki, Sayın Bakanın tarihi başarıları eksik kalmasın. BAKANLIK ZOR İŞ GERÇEKTEN!

11-Hakkını verelim ki, evlere şenlik bir Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız oldu. Ders kitaplarımızın her gün bir başka güzelliği çıkıyor!

12-Rehber öğretmenlerin asıl işinin ne kadar önemsiz olduğu, nöbet tutmalarının çok daha önemli olduğu anlaşılarak rehberlikte çığır açılacak!”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.