MUĞLA EĞİTİM BİR-SEN: KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ

MUĞLA EĞİTİM BİR-SEN: KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ

Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Uçak: “Bir Önceki Yönetim ile Yeni Yönetim Kurulumuz Arasındaki Kardeşliği Kimse Bozamaz.”

   Bazı internet haber sitelerinde çıkan yazılarda; “Muğla Eğitim Bir-Sen’de Paralel Yapı mı Var?” şeklinde ithamlar yapılarak, sendikamızın önceki ve yeni seçilen yönetimi arasında fitne ve husumet oluşturmayı amaçlayan iftira dolu hezeyanlar yazılmıştır. Bu yazılar üzerine aşağıdaki açıklamanın sendikamız il başkanlığı tarafından yapılması gereği duyulmuştur. Ayrıca yüzlerce üyemize ve sendika tüzel kişiliğimize ait maddi ve manevi hukuki haklarımızın da saklı olduğunu beyan ederiz.


 

1- İlimizde yapılan Eğitim Bir-Sen delege, il yönetim kurulu ve il başkanlığı seçimleri tamamen demokratik teamüllere uygun olarak, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde, katılımcıların büyük bir teveccühü ile basına ve halka açık olarak gerçekleştirilmiştir. Yapılan seçim sonucuna göre yazıda adı geçen bundan önceki il başkanımız Sebahattin Akkır’dan, daha önce İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı da yapan Önder Uçak; başkanlığı devralmıştır. Sendikamızın önceki ve yeni il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri genel merkezimizden gelen gözlemci misafirlerin de şahit olduğu üzere büyük bir demokrasi örneği sergilemişler ve birbirlerini tebrik etmişlerdir.

Hal böyle iken, ilimizde 8 yıl sendika il başkanlığı yapan Sebahattin Akkır’ın adı da kullanılarak yazılan yazıda, önceki ve yeni yönetim arasında husumet ve fitneye sebep olabilecek mahiyetteki metinler; asılsız, tutarsız, dayanaksız, delilsiz olup; niçin yazıldığı, kimler tarafından yazılması istendiği anlaşılamamıştır.

 

2- İnternet haber medyasında çıkan bu yazılarda; “Memur-Sen genel başkanımız Sayın Ahmet Gündoğdu dostumuzu göreve çağırıyoruz.” şeklindeki iftira dolu seslerin, sendikamız ve genel başkanımız ile dost olmadıkları, sendika yöneticilerimizin beyanlarından ve sosyal medyadaki yaşam tarzları ile yakından görülmektedir. Kimse Türkiye’nin en büyük sendikasının ve yöneticilerinin adını kullanarak gündeme gelmeye kalkışmamalı, sendikamızın güçlü kurumsal yapısı ve vesayetlere karşı kardeşçe dayanışma özelliği; bir önceki yönetim kurulumuzla yeni yönetimi karşı karşıya getiremeyecektir.

 

3- Bir önceki Eğitim Bir-Sen il başkanı Sebahattin Akkır; “İsmimi kullanarak, hiç kimse yeni yönetim ile aramızdaki kardeşlik ilişkilerini zedelemeye kalkmasın. Bizim sendikamız çok büyük ve çok güçlü bir kurumsal yapıya sahiptir. Demokratik seçimle görevi devralan yeni yönetimimizin çalışmalarını her zaman destekliyorum. Medya üzerinden yeni yönetimin görevden alınma talebi; bu tür yazıları yazanların ve dostlarının sendikamızın güçlenmesini istememelerinin acemice sergiledikleri karın ağrılarıdır.” diyerek, önceki ve şimdiki yönetim arasında hiçbir sorun olmadığını beyan etmektedir.

 

4- Sendikamıza üye olanlardan bazılarının paralel yapılanma mensubu oldukları iddia edilmektedir. Bu iddia tamamen asılsız ve mesnetsizdir. Zira bu iftira ve iddiayı ortaya atanların dayandığı hiçbir belge, delil ve hukuki dayanak yoktur. Sendikamızın Muğla’da yakaladığı başarılı ivmenin gölgelenmesi için böyle bir iftira yazılmıştır.

 

5- Adı geçen yazıda, sendika yöneticilerimiz veya üyelerimizin ajan olduklarına dair ibare, yazarın veya dostlarım(!) dediği kişilerin ütobik dünyalarının mesnetsiz bir hayalleri olup; Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan sendikamızın Muğla üye ve yöneticileri, ajan olmak gibi saçma ve delilsiz isnat ile itham edilmiştir.

 

            Çok değerli basına camiasına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                                                           Önder UÇAK                                                                                                   
                                                                                                  Muğla Eğitim Bir-Sen İl Başkanı

 

            Tel:505.8614885   &  e-mail: [email protected]


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.