#MülakatKulHakkıdır ETİKETİMİZ TWİTTER’DA TREND TOPİC OLDU

#MülakatKulHakkıdır ETİKETİMİZ TWİTTER’DA TREND TOPİC OLDU

#MülakatKulHakkıdır ETİKETİMİZ TWİTTER’DA TREND TOPİC OLDU

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak mülakata karşı olduğumuzu, mülakatın niteliği ölçmeyeceğini, öğretmen ve memur alımlarının sadece KPSS puan üstünlüğüne göre yapılmasını gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Mülakat ne yazık ki kamuda nitelikli torpil arama dönemini başlatmış, gençlerimizin hayallerini, umutlarını söndürmüştür. KPSS’den yüksek puan almasına rağmen mülakatta düşük puan verilen öğretmenlerimiz de infial içindedir. Mülakatın hiçbir objektifliği yoktur, mülakat gençlerimizin geleceğinin çalınması anlamına gelmektedir.

Bu minvalde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un 20.03.2017 tarihinde saat 21:00’da twitter’da başlattığı #MülakatKulHakkıdır etiketi trend topic oldu. #MülakatKulHakkıdır etiketi kısa sürede binlerce mesajla twitter’ı salladı ve 4’üncü sıraya yerleşti.

Öte yandan Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un twitter’da gerçekleştirdiği mülakatla ilgili anket çalışması da sonuçlandı. Buna göre “Mülakatlı sözleşmeli memur alımına ne kadar güven duyuyorsunuz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 96’sı mülakat torpil demektir cevabını işaretledi. Ankete katılaların sadece yüzde 4’ü “kalite mülakatla sağlanır” dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk attığı twitlerle öğretmen ve memur atamalarında mülakatın kaldırılması çağrısı yaptı.

Genel Başkan Koncuk paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“#MülakatKulHakkıdır Bir yanlış anlama var. Mülakat sadece öğretmenleri ilgilendirmiyor, bu sistem tüm memur alımlarında kullanılmaktadır. Yanlıştan dönülmelidir. Hatadan dönmek erdemdir

Tek ölçüt KPSS olmalı, alınterine saygı esastır.

Güvenlik soruşturması yapın, amenna, ancak, sadece KPSS ile atayın.

3 dakikada, ancak yılların emeği heba edilir.

Adalet için hakkı tutup kaldırın.

Anket sonucu yüzde 96 diyor ki, ‘mülakat mutlak torpildir.’ Kulak verin, gerekeni yapın.

Aşık Veysel ‘Benim sadık yarim kara topraktır.’ demiş. Koltuklar yar olmaz, ah almayın. Rockefeller de öldü. Dünya kimseye kalmaz.”

Twitter’da #MülakatKulHakkıdır etiketiyle kullanıcıların attığı mesajlardan bazıları ise şöyle:

#MülakatKulHakkıdır Emeğe saygı istiyoruz. Kalitenin önemli olmasını bekliyoruz. Mülakat bunun önündeki en büyük engeldir.

Yüzbinlerce gencin emeği çalınıyor, sessiz kalma.

Mülakat vebali, karar alanları da uygulayanları da yakar. Bizden söylemesi.

#MülakatKulHakkıdır diye diye dilimizde tüy bitti. İsmet Yılmaz’ı sokun bir mülakat komisyonuna da anlasın artık ne menem bir şeyi savunduğunu.

Unutma görevde liyakat esastır.

Benden ne köy olur, ne kasaba demeyin. Torpilin varsa il bile olursun.

Çürük elmaları ayıklamak için sağlam güvenlik soruşturması yeter.

Sn.İsmet Yılmaz,VEBALDESİN! Kandırıyorsun; mülakatla nitelikli öğretmen seçilmez ancak nitelikli torpile yol açılır!

Öğretmenler ve memurlar KPSS puan üstünlüğüne göre atanmalıdır.

Mülakat kapıdan girerse liyakat bacadan kaçar.

#MülakatKulHakkıdır ETİKETİMİZ TWİTTER’DA TREND TOPİC OLDU

Türk Eğitim Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.