“Nankör Köpekler” İçin Suç Duyurusunda Bulunuldu

“Nankör Köpekler” İçin Suç Duyurusunda Bulunuldu

“Nankör Köpekler” İçin Suç Duyurusunda Bulunduk

Başörtüsüne özgürlük eyleminde bulunan üyelerimize “Nankör Köpekler” diyerek hakaret eden CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanı Önay Taşdelen hakkında, Tekirdağ Şubemiz aracılığıyla Tekirdağ Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.
Başsavcılık, 10 Aralık’ta twitter hesabından, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak düzenlediğimiz kamuda başörtüsünün serbest bırakılması eyleminde biraraya gelen üyelerimize ve diğer vatandaşlara “karakter fukaraları ve nankör köpekler” diyen Taşdelen’in, başörtüsünün kamuda çalışanlar için özgür bırakılmasını isteyenleri küçük düşürdüğünü, onur kırıcı ithamlar ile hakaret ettiğini ve halkın benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığını belirttiğimiz suç duyurusunda, Önay Taşdelen hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını ve ilgili kişinin cezalandırılmasını istedik.
Tekirdağ Şube Başkanımız Ferruh Topuz ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Veysel Çelik, Büşra Arıcı, Ömer Ayhan tarafından başsavcılığa ulaştırılan suç duyurusu dilekçesinde, Önay Taşdelen’in insanların dini değerlerini alenen aşağılayarak, kamu barışını bozmaya yönelik provokatif bir eylemde bulunduğu, TCK’nın 216. maddesi kapsamında da bu eylemin suç sayıldığını kaydedilerek, kullanılan ifadelerin soyut saygısızlığın ötesinde halkı düşmanca tavırlar göstermesini sağlamaya yönelik kin ve nefret uyandıran ifadeler olduğu vurgulandı. “Söz konusu ifadeler, kelime anlamları ve kullanılma biçimleri dikkate alındığında ifade özgürlüğü kapsamında hoş görülemeyecek, eleştiri sınırlarının ötesinde kışkırtıcıdır” denilen dilekçede, TCK’nın ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ şeklindeki hükmünün açık olduğuna dikkat çekildi.
Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi: “İfade özgürlüğü sonsuz ve sınırsız değildir. Gerek ulusal gerekse uluslararası mevzuatta ifade özgürlüğü; farklılıklar arasında nefret, ayrımcılık, kavga, düşmanlık ve şiddet yaratmaya yönelik olmadığı sürece hukuki koruma görür. Açıklanan nedenlerle her türlü etik değerden uzak, küçük düşürücü nitelikte hakaret eden şikayet konusu yazıyı yazan şüpheli hakkında bu nedenlerle soruşturma açılması ve sonucunda kamu davası açılarak cezalandırılmasını istemek zorunlu olmuştur.”  


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.