NESİLLERE YÖN VERECEK YÖNETİCİLER YETİŞİYOR

NESİLLERE YÖN VERECEK YÖNETİCİLER YETİŞİYOR

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube her ay düzenlediği ‘’Yönetici Okulu’’ programında Aralık ayında Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN’ı konuk etti.

 HENDEK KAZMAYAN YENİ BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ!

                Gündemdeki konulara değinerek selamlama konuşmasına başlayan Şube Başkanı Talat YAVUZ, ‘’Eğitim yöneticiliğini önemsiyoruz. Eğitim yöneticiliğinde şubemiz önemli bir marka haline gelmiştir. Tüm Türkiye bizi tanıyor ve takip ediyor. Eğitim yöneticiliğinde yeni şeyler söylemeye ve gündemi belirlemeye devam edeceğiz’’ dedi.



                Eğitim-Bir Sen’in desteğiyle yetişen yöneticilerin ülkemizin ufkuna yön vereceğini belirten YAVUZ,  ‘’Bizim yöneticilerimiz hendek kazmayan bir nesil yetiştirecek. Vatanını, milletini, bayrağını seven nesillerin yetişmesi için yöneticilerimiz var gücüyle çalışacaklar. Ayrıca son günlerde sık sık gündeme gelen mahkeme kararlarını da yakından takip ediyor  ve belirtiyoruz ; ‘’ Kimse heveslenmesin, hiçbir yere gitmiyoruz buradayız’’ dedi.



                Herkesin bir eğitim efsanesi olarak tanıdığı programın konuşmacısı Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN, ‘’Yöneticilik plansız olmaz strateji önemlidir. Strateji belirlemek için düşünmek gerekir. Dünya farklı düşünenler sayesinde bugünlere geldi’’ diyerek önemli konulara vurgu yaptı.

                               DENEYİMİN HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR!

                Dünkü güneşle bugünkü çamaşırlar kurutulmaz diyerek deneyimin çok da önemli olmadığını vurgulayan AÇIKALIN, ‘’dün dünde kalmıştır, deneyim düne aittir, yaşadıklarımın hepsi dünde kalmıştır. Yaşadıklarım pek geçerli değildir. Bildiklerimin ise muhtemelen yarısı yanlıştır. Düşündüklerimin hepsi müzakereye açıktır. Müzakere ve münakaşa farklı şeylerdir. Bir yönetici her zaman müzakereye açık olmalıdır ancak asla münakaşa etmemelidir’’ dedi.

                Yöneticilikte iletişim çok önemli olduğunu belirten AÇIKALIN, İletişim damardan girmektir. İnsanların iletişime yansıyan üç yönü vardır.  Duygu, inanç, mantık.  Bir şeyde duygu yoksa o inanılmaz olur. İnsan inanmazsa aklına yatmaz. Hiç unutmadığımız anlar duygusal yapısı yoğun olan anlardır. Öğrenme duygusal bir süreçten geçer. Yönetici her zaman yaptığı işe duygularını da katmalıdır. Aksi takdirde inandırıcılığı azalır, dedi.



                Şube Başkanı Talat YAVUZ’un çiçek takdimi ile program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.