OCAK ÖZÜR ATAMALARINDA İL İÇİ EMRİ UGULANMALIDIR

OCAK ÖZÜR ATAMALARINDA İL İÇİ EMRİ UGULANMALIDIR

TÜRK EĞİTİM SEN'DEN AÇIKLAMA OCAK ÖZÜR ATAMALARINDA İL İÇİ EMRİ UGULANMALIDIR

 Öğretmenlerin 2015 Yılı Ocak Ayı İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme duyurusu 25.12.2014 tarihinde yayımlanmış ve başvuru kabul işlemlerinin tarihi 5-9 Ocak 2015 olarak belirlenmiştir. Ancak söz konusu duyuruda il-ilçe emrine ilişkin bir düzenleme yer almamıştır.

İl-ilçe emrinin yapılmayacak olması son derece büyük bir mağduriyete neden olacaktır. Aynı il sınırları içinde görev yapmakla birlikte, eşinin görev yaptığı yere 200-250 km mesafe uzaklıkta çalıştığı için özür durumu devam eden çok sayıda öğretmenimiz bulunmaktadır. Söz konusu mağduriyetlerin bu özür grubu atamalarında çözüme kavuşturulması hakkaniyet gereği olacaktır.

Türk Eğitim-Sen olarak, yaşanacak mağduriyetlere engel olmak adına; yapılacak özür grubu atamalarının il ve ilçe emrini içerecek şekilde yapılması, sadece iller arası özür grupları için değil, aynı zamanda ilin farklı ilçelerinde bulunan eğitim çalışanlarının da aile bütünlüğünü sağlayacak, il içi eş durumu atamalarını da kapsayacak şekilde yapılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunduk.
turkegitimsen.org

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.