ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM VE YAŞAM HAKKI KORUNMALI

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM VE YAŞAM HAKKI KORUNMALI

Pendik İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bir şahıs, pompalı tüfekle okuldan çıkan öğrencilerin üzerine ateş açıp ardından bileğini keserek intihar girişiminde bulundu. Olayda 1 öğrenci yaşamını yitirdi, 2 öğrenci yaralandı. Eğitim-İş olarak çocuklarımızı hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Okulların güvenliğini sağlamaktan, eğitimin kesintisiz olarak devam etmesinden birinci derecede sorumlu olan siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı, bu tür şiddet olayları karşısında kayıtsız kalmakta, çocuklarımızın can güvenliğini sağlayamamaktadır.

Okullarımız, hem öğrencilerimiz hem de eğitim çalışanlarımız için en güvenli alanlar olmalı, okullara yönelik saldırılar mutlaka önlenmelidir.

Eğitim-İş olarak siyasi iktidarı, çocuklarımızın eğitim ve yaşam hakkını korumaya çağırıyoruz. Saldırıda yaşamını yitiren öğrencimize rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yaralanan öğrencilerimize de acil şifalar diliyoruz.

   EĞİTİM-İŞ   MERKEZ YÖNETİM KURULU 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.