'ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK'

'ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK'

TÖS; ​ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK.

 17 Nisan 2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine 20 Nisan 2015 Pazartesi günü Danıştay’a dava açtık.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği; öğretmenin atama şartları ve usulleri, aday öğretmenlik işlemleri, Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri öğretmenlerinin seçimi, öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi, mazerete ve diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeler, öğretmenin sene sonunda okul müdürleri tarafından değerlendirilmesinden oluşmaktadır.

TÖS üyelerinin ekonomik, sosyal, özlük, mesleki, sendikal, demokratik hak ve çıkarlarını koruyup geliştirerek onlara daha saygın bir yaşam düzeyi sağlar. Bu amaçla Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine dava açtık.

 Dikmen ONAT

TÖS Genel Başkanı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.