'Öğretmen görevlendirmesi hukuksuz yapılıyor'...

'Öğretmen görevlendirmesi hukuksuz yapılıyor'...

'Öğretmen görevlendirmesi hukuksuz yapılıyor'


Eğitim-Sen, dün gerçekleştirilen öğretmen atamaları ile alakalı; 'Hizmet Puanını Yok Sayan Sınıf Öğretmeni Görevlendirmeleri Hukuk Dışıdır' dedi.


"Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü 7.9.2012 gün ve 66276 sayılı bir yazıyı Ankara`daki tüm kaymakamlıklara göndermiştir. Bu yazıda 4+4+4 eğitim sistemiyle eğitim kurumlarının yeniden oluşturulduğu, ilkokullarda eğitim süresinin 4 yıllık bir süreyi kapsaması nedeniyle önceki öğretim yılında 4.ve 5.sınıf öğrencilerini okutmakta iken öğrencilerini mezun ederek boşa çıkan sınıf öğretmenleriyle ilgili yapılacak işlemler açıklanmaktadır. Bu yazıya göre öğretmenlerin değişmesi öğrencilerin için sorunlara yol açacağından eğitim-öğretimin sağlıklı yürütülebilmesi için sınıf öğretmenlerinin sınıflarının değiştirilmemesi, mevcut öğretmenle eğitim-öğretimin devam etmesi gerektiği belirtilmekte ve kaymakamlıklara yazının gereğinin yapılması için talimat verilmektedir. Böylece özellikle geçen eğitim-öğretim yılında ilköğretim okulu iken ortaokul olan eğitim kurumlarında görev yapan ve boşa çıkan sınıf öğretmenlerine sınıf verilmemesi ve bunun sonucu olarak görevlendirilmeleri anlamına gelmektedir. Halen aynı yaklaşım birçok il milli eğitim müdürlüğünde vardır ve bu yönde çalışmalar yürütmektedirler.   


Bu işlem mevzuat hükümlerine açıkça aykırıdır. Her ne kadar anılan yazıda mevzuat hükümleri keyfi yorumlanarak aksi iddia edilmişse de görevlendirmelerin hizmet puanına göre yapılması gerektiği açıktır. Bu nedenle öncelikle Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün bu yanlıştan dönmesini talep ediyoruz. Bu durumdaki öğretmenlerin görevlendirme yönünde dilekçe vermemeleri, eğer dilekçe vereceklerse de yasal haklarını saklı tutarak dilekçe vermeleri gerekmektedir. 


Sendikamızca anılan yazının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle en kısa zamanda dava açılacaktır.    "


Eğitim-Sen 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.