Öğretmen Saldırıya  Savunmasız

Öğretmen Saldırıya Savunmasız

Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Deniz, evine silahlı saldırı gerçekleştirilen Eğitim Bir Sen Besni İlçe Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi B.S.’ye ziyarette bulunarak açıklamalarda bulundu.

Söz konusu saldırıyı lanetlediğini vurgulayan Ali Deniz, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmayışının tek teselli edici taraf olduğunu, olayın faillerinin yakalandığını ve yargıya intikal ettiğini söyledi.

Yargıya güven duyduklarını dile getiren Deniz, faillerin en ağır cezaya çarptırılmasının bundan sonra eğitimcilere yönelik saldırılarda caydırıcı olması temennisiyle en önemli beklentileri olduğunu söyledi.

“Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenler, maalesef cehaletin kurbanı seçilmiştir. Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceklerini de yaralıyorlar” şeklinde konuşan Deniz, “bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde eğitimde uygulanan yanlış politikalar sebebiyle öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı büyüktür” dedi.
Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı, şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara ağırlık verilmelidir. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, bakanlığın öğretmenine sahip çıkmasını bekliyor, her türlü idari ve adli konularda öğretmeninin de yanında olmasını bekliyoruz. Maalesef bugün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır. Eğitim öğretim kurumlarında güvenlik tedbirlerinin yetkililerce alındığı, sorumluluğun öğretmenlere yüklenmediği bir eğitim öğretim ortamının sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda eğitim camiasına yönelik şiddet konusunda gerekli tedbirleri almaması, eğitim camiasını bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya bırakmaktadır. Eğitim Bir Sen olarak bu tür saldırılar karşısında sessiz kalmayacağımızı, adli ve idari tüm süreçleri yakından takip edeceğimizi tüm camiamızın bilgisine sunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.