Öğretmene Destek Kanunu Olacak Bir Meslek Kanunu İstiyoruz

Öğretmene Destek Kanunu Olacak Bir Meslek Kanunu İstiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, ek gösterge konusunda verilen sözün tutulması, başlatılan çalışmaların beklentileri karşılayacak şekilde bir an evvel tamamlanarak hayata geçirilmesi çağrısında bulunarak, “Eğitim çalışanları daha fazla bekletilmemelidir. Sözler tutulmalı, talepler karşılanmalı ve Eğitim Vizyonu’nda yer alan başlıklar artık hayata geçirilmelidir” dedi.

Kayseri 1 No’lu Şube’nin düzenlediği işyeri temsilcileri eğitim ve istişare toplantısında konuşan Atilla Olçum, yeni ufuklardan yeni umutlara daha güçlü adımlarla yol alacaklarını belirterek, “Bunu da eğitimle yapacağız. İşi de gücü de eğitim olan bir teşkilat olarak, bilgiden hikmete yol alacağız, iradeyi eylemle taçlandıracağız, tıpkı kurulduğumuz tarihten beri yaptığımız gibi” ifadelerini kullandı.


Öğretmene Destek Kanunu Olacak Bir Meslek Kanunu İstiyoruz
 

Birinci gündemimiz eğitim, donanım ve müktesebattır

Eğitim çalışmalarının kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Olçum, “Yeni dönemde eğitime çok daha fazla zaman ayıracağız, teşkilatlarımıza daha fazla imkân sağlayacağız. Teşkilatlarımızda kim hangi sıfatla yer alırsa alsın, birinci gündemi eğitim, donanım ve müktesebattır” şeklinde konuştu.


Öğretmene Destek Kanunu Olacak Bir Meslek Kanunu İstiyoruz

Eğitim çalışanlarının haklarını koruma, çalışma şartlarını iyileştirme sorumluluğuyla hareket ediyoruz

Kuruldukları günden bu yana eğitim çalışanlarının haklarını koruma ve artırma, hukukuna teminat olma sorumluluğu ve motivasyonuyla hareket ettiklerini dile getiren Olçum, “Eğitimi, hem kavram hem de sistem olarak ilgi ve etki sahamızda görerek yürüttüğümüz faaliyetleri de bu sorumluluğun ayrılmaz parçası olarak görüyoruz. Bu bağlamda, eğitime özgü güncele ve geleceğe dair her cümlemizi, her çabamızı, her raporumuzu, eğitimi kavram olarak doğru referanslarla tanımlayarak, sistem olarak doğru zemin üzerinde kurgulayarak, felsefe olarak kadimle irtibatlandırarak şekillendiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


Öğretmene Destek Kanunu Olacak Bir Meslek Kanunu İstiyoruz

Öğretmene destek kanunu olacak bir meslek kanunu istiyoruz

Hak, emek ve özgürlük mücadelelerinde önemli mesafeler katettiklerini söyleyen Olçum, “Önemli çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Eğitim sisteminin daha iyi hâle gelmesi, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının, mali, özlük ve sosyal haklarının istenen seviyeye çıkması için daha çok gayret gösterecek, emek harcayacağız. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun destek kanunu olacak şekilde çıkmasını, 3600 ek göstergenin yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarını da kapsamasını istiyoruz. Öğretmeni eşi ile işi arasında tercih yapmak zorunda bırakan sözleşmeli öğretmenlik kaldırılsın diyor ve bunun için mücadele veriyoruz” diye konuştu.

Öğretmene Destek Kanunu Olacak Bir Meslek Kanunu İstiyoruz
 

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan ise yaptıkları ve yapmayı tasarladıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, 15 Mayıs’a kadar yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.