Öğretmene Gereken Değer Verilmelidir

Öğretmene Gereken Değer Verilmelidir

Eğitim-Bir-Sen'den Yapılan Açıklama:

 Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Muğla Şubemizin ilçe temsilcileri toplantısına katıldı. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özer, “Milli Eğitim Bakanımızın öğretmenlerimizi kucaklamasını, onlara sahip çıkmasını, öğretmenlerimizin huzurunu bozacak sözlerden kaçınmasını istiyoruz” dedi. Öğretmenlere gereken değerin verilmesi gerektiğini ifade eden Özer, “Bu toplu sözleşme görüşmelerinde 18 konuda hak elde ettik. Toplu sözleşmede ek ödeme mağduriyetimiz giderilemedi. Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Özer, şunları söyledi: “Diğer memurlara tanınan haklar öğretmenlerimize de tanınmalıdır. Yetkili sendika olarak öğretmenlerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz.”
Önümüzdeki dönem eğitimde 4+4+4 sisteminin uygulanacağını kaydeden Ahmet Özer, “Bu sistemin iyi işlemesi için öğretmenlerimizin azami gayret göstermeleri gerekiyor. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in öğretmenlerimize karşı kırıcı cümleler kurmaması, onları kucaklayıcı bir tavır içinde olması gerekmektedir” diye konuştu. 
 
Eğitim çalışanlarının onuru ile oynanmamasını isteyen Özer, sözlerini şöyle tamamladı: “Sağlık Bakanı Recep Akdağ nasıl sağlık çalışanlarına sahip çıkıyorsa, Sayın Dinçer’in de öğretmenlere öyle sahip çıkmasını istiyoruz. Sendika olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini gözeteceğiz.”
Muğla Şube Başkanımız Sabahattin Akkır’ın da bir konuşma yaptığı toplantıda, ilçe temsilcilerimiz söz alarak sorunlarını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.