Öğretmene hakarette emsal dava sonuçlandı

Öğretmene hakarette emsal dava sonuçlandı

Zamanla son yıllarda sistemli olarak itibarsızlaştırılan öğretmenlik mesleğine hukuk, ''DURUN!'' dedi.

Gün geçtikçe itibarsızlaştırılan öğretmenlik mesleği, öğretmenlerimizi veliler hatta öğrenciler karşısında da savunmasız bırakmaktadır. Mesleğimizi icra ederken karşılaştığımız sözlü ve fiili saldırılar bazen gereğince cezai karşılık bulamamakta, hatta sumen altı dahi edilebilmektedir. Bu durum, öğretmenlerimizi sessizleştirirken, saldırgan veli ve öğrencileri cesaretlendirmektedir. 

 En basit sözlü saldırıda dahi olayın tutanak altına alınarak, idari ve hukuki işlem başlatılması gerektiğini savunan Sendikamız, İstanbul Gaziosmanpaşa 6. Asliye Ceza Mahkemesi hükmüyle emsal bir karara vesile oldu.

Sendikamız üyesi Öğretmenimiz Sayın Melek T., okulunda düzenlenen bir etkinlik esnasında kendisine hakaret ve tehdit içeren sözleri nedeniyle davacı olduğu öğrenci velisi Gülseren G. E.’ni mahkûm ettirdi. Saldırgan velihakkında 24/03/2016 Tarihli celsede karar veren yerel mahkeme;

TCK 125/4 (hakaret)Madde üzerinden 90 gün adli para cezasına,

TCK 52. Madde kapsamında 1.740 Lira adli para cezasına,

CMK 231/8 Hükmü gereğince 5 yıl süre ile denetimde tutulmasına,

Sanık öğrenci velisinin öğretmenimize yönelik tehdit suçunu işlediği sabit bulunduğu için TCK’nun 61. Maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi, sanığın şahsi ve sosyal durumu göz önüne alınarak eylemine uyan TCK’nun 106/1-1. (tehdit) Cümle uyarınca 6 AY HAPİS CEZASIYLA cezalandırılmasına hükmetmiştir.

Melek öğretmenimiz “nasıl olsa bir şey çıkmaz” demeden hakkını ve onurunu korumuştur, bu dik duruşundan dolayı kendisini kutluyoruz. Kendi başına gelmese bile, meslektaşına yönelik sözlü saldırıyı tutanak altına alan, mahkemede şahitlik eden öğretmenlerimiz de ayrıca teşekkürü hak etmektedir. Okullarımızda yaşanan disiplinsizliklerde, öğretmene yönelik saldırılarda “beni şahit etmesinler” diyenlerin, bir gün yalnız kalabileceği de unutulmamalıdır. Söz konusu emsal kararın, öğretmeni kendi hizmetkârı görerek tahkir eden velilere ders ve uyarı olmasını da ayrıca temenni ederiz.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da meslek onurumuzun ve öğretmenlerimizin yanında olacağız, ÖBÜR YANAĞIMIZI çevirmeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…(AES)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.