Öğretmene Şiddeti Kınıyoruz

Öğretmene Şiddeti Kınıyoruz

Aktif-Sen: Bursa`da Meslektaşlarımıza Yönelik Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Türk Milli Eğitiminin değerli çalışanları, kıymetli meslektaşlarımız;

Biz ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ sözünü kendine rehber edinen, hocasının atının ayağından sıçrayan çamurla lekelenen kaftana değer atfederek, vefatında üzerine örtülmesini isteyen, yolda yürürken yıllar önceki öğretmenini gördüğünde, ceketinin düğmesini ilikleyen, yani öğretmene harikulade saygı gösteren bir milletin evlatlarıyız ve hala da öyle olduğumuzu düşünmek istiyoruz. Ancak ne yazık ki son yıllarda bu saygı ve sevginin çok uzağında bulunuyoruz.
Maalesef ülkemizde şiddet, günümüzün toplumsal bir sorunu haline gelmiştir. Kadına, çocuğa, doktora ve nihayet öğretmene…
Özellikle de iş hayatında görevlerini hakkıyla yapan çalışanlarımızın karşılaşmış oldukları şiddet asla kabul edilemez.
Ülkemizde pek çok eğitim kurumunda yaşanan şiddet haberleri hala hafızalarımızda iken, benzeri şiddet olayları hız kesmeden devam etmektedir. Öğretmene şiddetin son örneği Bursa`da Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaşandı. 1. sınıf öğrencisi B.Y. (17) hakkında okul idaresi tarafından uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle işlem yapıldı. Ardından emniyet müdürlüğüne teslim edilen B.Y., sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

26 Mart 2015 günü okula gelen B.Y., olaydan sorumlu tuttuğu Müdür Yardımcısı Adnan Ur`un odasını bastı. Ur`u baldırından bıçaklayan öğrenci, gürültü üzerine odaya gelen Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Yücel Akçay`ı da sırtından bıçakladı. Bıçaklı saldırı sonrasında yaralanan iki yönetici kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Öğretmenimize acil şifalar diliyor tüm eğitim camiasına da geçmiş olsun diliyoruz. Maalesef bu tür olaylar ilk değildir ve toplum nezdinde eğitimcinin itibar erozyonu devam ettiği sürece istemesek de son olmayacak gibi görünmektedir.
Bu saldırıların önüne geçilmesi için tepki vermek, çözüm önermek biz sendikaların en önemli görevlerinden biridir. Bizler insanlar arasında iletişimin ve problemlere çözüm arayışlarının şiddetle değil ikna ile olması gerektiğini bilen medeni insanlar olarak ülkemizin dört bir yanında şiddete/saldırıya maruz kalan öğretmenlerimizin yanındayız ve onlara destek olmak ve sahip çıkmak için buradan yetkililere sesleniyoruz:
Bakanlığımız öğretmenlerimizi mobbing ve şiddete karşı korumak için ne gibi çalışmalar yapmaktadır?
Çalışanlarının okul ve kurumlarda güvenliğini sağlayamayan bakanlık yetkililerinin, fişleme, mülakat, görevden alma gibi işleri bir yana bırakarak bir an önce görev ve sorumluluklarını hatırlaması, asıl yapmaları gereken işlere odaklanmaları gerekmektedir. Bakanlık yetkilileri bilmelidirler ki; çalışanların mesleki itibarlarını yüceltmeden ne bu gibi olumsuz olaylar sona erecektir ne de eğitimde başarı sağlanabilecektir.
 
Aktif Eğitimciler Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.