Öğretmeni kaybettiğimizde toplumun geleceğini kaybederiz

Öğretmeni kaybettiğimizde toplumun geleceğini kaybederiz

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: "Öğretmeni kaybettiğimizde toplumun geleceğini kaybederiz" dedi

 Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata ilişkin; Türkiye Cumhuriyeti'nin, oradaki Türkmen varlığını harekete geçirmek için ABD'den izin beklememesi, tedbirini alması gerektiğini belirterek, "Gerekirse Türk Silahlı Kuvvetlerini oraya göndermelidir. Türkmen kardeşlerinin yanında olduğunu dünyaya ilan etmelidir" dedi.

Koncuk, Konya'da Galaport Kongre Merkezi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda, Bayırbucak Türkmenlerine her türlü yardımın yapılması gerektiğini söyledi.

Sanal alemde Bayırbucak Türkmenlerinin DAEŞ ile özdeşleştirildiğini ancak bunun doğru olmadığını ifade eden Koncuk, "Bayırbucak Türkmenlerine her türlü yardımı yapalım. Türkiye Cumhuriyeti, oradaki Türkmen varlığını harekete geçirmek için Amerika'dan izin beklememeli, tedbirini almalıdır, gerekirse Türk Silahlı Kuvvetlerini oraya göndermelidir. Türkmen kardeşlerinin yanında olduğunu dünyaya ilan etmelidir" diye konuştu.

Koncuk, toplantının 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlendiğine dikkati çekerek, öğretmenlerin yaşadığı problemlerin sadece öğretmenleri ilgilendirmediğini belirtti.

"Öğretmeni kaybettiğimizde toplumun geleceğini kaybederiz" diyen Koncuk, şunları kaydetti:

"Öğretmenle kaybedilen toplumun geleceğidir, milletin geleceğidir. Onun için ister öğretmen olalım ister başka bir meslek grubundan olalım öğretmenlerimizin yaşadığı problemler sadece öğretmenlerimizi ilgilendiren problemler değildir. Bunu böyle görmek ve değerlendirmek Türkiye'nin gelecek davasına sahip çıkmak anlamına gelmektedir. Öğretmenler üzerinde oluşturulan siyasi, ideolojik baskıların son bulması lazım. Belki de Milli Eğitim Bakanlığının hatta hükümetin yapması gereken en önemli faaliyet öğretmenlerimizin siyasi baskıların dışında tutulması."

Programa, Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğru, Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel ve çok sayıda öğretmen katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.